Marinata de peste

de Rocsi in Peste, 6 Dec 2010 | 9180 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 2 pesti macrou, potriviti
  • 1 morcov
  • 1 ceapa mare
  • 2 linguri suc de rosii de casa
  • 50-60 ml ulei
  • 150 ml otet
  • 450-500 ml apa
  • sare
  • piper macinat
  • piper boabe
  • 2 foi de dafin
  • 1 lingurita rasa cimbru uscat (optional, doar daca va place)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marinata de peste:

Pestele il curatati de solzi, mate, cap si toate cele.
Il spalati bine si il taiati bucati potrivite. 
Il presarati cu sare si piper. 
Ceapa curatata o taiati pe jumatate, apoi solzisori.
Morcovul decojit il taiati rondele.
Intr-o cratita puneti bucati de peste, morcov si ceapa, asa, mai in straturi.
Presarati sare, boabe de piper, puneti foile de dafin, cimbru uscat si sucul de rosii.
Intr-un vas amestecati apa cu otetul si uleiul.
Turnati amestecul de lichide in oala cu peste, miscati putin de oala.
Puneti totul pe foc, focul sa fie potrivit, iar oala o acoperiti cu un capac.
Lasati sa fiarba 35-45 de minute, dar mai amestecati din cand in cand, usor, sa nu rupeti bucatile de pestele.
Cand este gata, trageti cratita de pe foc, o lasati circa o ora sa se odihneasca apoi serviti.
Ai mei o servesc de obicei a doua zi.
Sa aveti pofta!
PS: Cred ca se poate face si cu alt peste, dar noi nu am facut doar cu macrou.
Daca ti-a placut reteta noastra "Marinata de peste" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Frigănele cu mere caramelizate - Rețeta ușoară și delicioasă

ieri la 08:05

Pancakes cu Oreo - Delicioase și ușor de făcut

pe 09.09 la 10:55

Plăcinte întoarse cu dovlecei și brânză de capră - Rapide și grozav de gustoase

pe 08.09 la 07:47

Prăjitură cu prune - Desertul delicios de toamnă

pe 06.09 la 09:41

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Crap cu cartofi noi in punga, la cuptor