Marmorata cu portocale

de Merisor in Prajituri, 3 Dec 2012 | 4588 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial niste checuri, dar pe parcurs le-am transformat intr-o marmorata cu de toate.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri gem de prune cu nuca
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • coaja de la o portocala
  • esenta de portocala
  • 100 gr nuca macinata
  • 10 liguri faina
  • felii de portocala
  • un varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • Glazura:
  • 2 linguri zahar
  • 50 mL lapte
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmorata cu portocale:

Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt.

Faina o amestecam cu bicarbonatul.

Nuca o macinam.

Separam albusurile de galbenusuri.

Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp lucram cu celelalte.

Ne ocupam de celelalte 4 albusuri pe care le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat 5 linguri de zahar si cele 4 linguri de apa si batem in continuare cu telul.

Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand de data aceasta fara sa mai batem, apoi uleiul.

Din aceasta compozitie dam de-o parte cam 1/3 pe care o amestecam cu cele 4 linguri de gem, cele 2 linguri cacao si 2 linguri de faina.

In compozitia ramasa adaugam coaja rasa de portocala,  si esenta.

Punem pe rand 6 linguri de faina si amestecam incet sa nu se lase compozitia.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si asezam deasupra bucatele mici de portocala.

Eu am folosit o tava de 28/36 cm.

Peste,  adaugam compozitia cu gem si cacao.

Scoatem celelalte albusuri din frigider le batem bine, adaugam treptat 3 linguri de zahar, nuca macinata si 2 linguri de faina, apoi turnam in tava peste celelalte.

Dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa scurgerea timpului si oprirea cuptorului, mai lasam prajitura in cuptor cam 5 minute dupa care dam la rece.

Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un vas, amestecam bine si punem la foc mic pana la omogenizarea acestora, mestecand continuu. Turnam fierbinte peste prajitura si lasam din nou la rece dupa care portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmorata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (38)

mamaieelena 1

03.12.2012, 23:23

imi place cum arata

Sim0na 1

04.12.2012, 08:45

Ai facut o alegere buna!! Tare bine arata marmorata

Merisor 1

04.12.2012, 21:16

Multumesc!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Poale-n brâu moldovenești - Rețeta tradițională cu aluat pufos și brânză dulce

ieri la 09:59

Biscuiți cu Nutella - Rapizi și delicioși

ieri la 09:49

Șuberec - Rețeta de casă cu gust autentic

ieri la 09:30

Maioneză de casă - Rețeta cu reușită garantată

pe 28.11 la 10:07

Cartofi evantai  – Rețeta perfectă pentru o garnitură delicioasă și aspectuoasă

pe 27.11 la 10:46

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orange Cake