Marmorata cu portocale

de Merisor in Prajituri, 3 Dec 2012 | 5267 vizualizari

 

Am vrut sa fac initial niste checuri, dar pe parcurs le-am transformat intr-o marmorata cu de toate.

 

INGREDIENTE

  • Blaturi:
  • 8 oua
  • 8 linguri zahar
  • 2 linguri cacao
  • 4 linguri gem de prune cu nuca
  • 4 linguri apa
  • 4 linguri ulei
  • coaja de la o portocala
  • esenta de portocala
  • 100 gr nuca macinata
  • 10 liguri faina
  • felii de portocala
  • un varf lingurita bicarbonat
  • sare
  • Glazura:
  • 2 linguri zahar
  • 50 mL lapte
  • 50 gr ciocolata menaj
  • 1 lingura ulei
  • 2 linguri cacao
Portii: 30
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Marmorata cu portocale:

Pregatim ingredientele astfel: radem coaja de portocala, apoi o curatam, feliem, iar feliile le taiem marunt.

Faina o amestecam cu bicarbonatul.

Nuca o macinam.

Separam albusurile de galbenusuri.

Dam de-o parte 4 albusuri. Punem putina sare peste ele si le dam la frigider cat timp lucram cu celelalte.

Ne ocupam de celelalte 4 albusuri pe care le batem spuma cu putina sare, apoi adaugam treptat 5 linguri de zahar si cele 4 linguri de apa si batem in continuare cu telul.

Adaugam galbenusurile pe rand, amestecand de data aceasta fara sa mai batem, apoi uleiul.

Din aceasta compozitie dam de-o parte cam 1/3 pe care o amestecam cu cele 4 linguri de gem, cele 2 linguri cacao si 2 linguri de faina.

In compozitia ramasa adaugam coaja rasa de portocala,  si esenta.

Punem pe rand 6 linguri de faina si amestecam incet sa nu se lase compozitia.

Tapetam tava cu hartie de copt, turnam compozitia in ea si asezam deasupra bucatele mici de portocala.

Eu am folosit o tava de 28/36 cm.

Peste,  adaugam compozitia cu gem si cacao.

Scoatem celelalte albusuri din frigider le batem bine, adaugam treptat 3 linguri de zahar, nuca macinata si 2 linguri de faina, apoi turnam in tava peste celelalte.

Dam la cuptor pentru 40 minute la 180 grade.

Dupa scurgerea timpului si oprirea cuptorului, mai lasam prajitura in cuptor cam 5 minute dupa care dam la rece.

Pentru glazura, punem toate ingredientele intr-un vas, amestecam bine si punem la foc mic pana la omogenizarea acestora, mestecand continuu. Turnam fierbinte peste prajitura si lasam din nou la rece dupa care portionam.

Daca ti-a placut reteta noastra "Marmorata cu portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura rasturnata cu prune, pere si banane

de oanapl 8

ieri la 17:37

Hotdog la cuptor - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 12.09 la 16:13

Prăjitură cu mere - Fragedă și delicioasă

pe 12.09 la 15:29

Brioșe cu broccoli și brânză - Rețeta baby-friendly și gustoasă

pe 12.09 la 10:51

TOP
utilizatori

RODIMUR

911 puncte

vasimur

616 puncte

abstract01

500 puncte

mihaelar63

307 puncte

Caty

227 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu mousse de portocale