Maruntaie de rata in sos de vin

de Krystyan Trendy in Rata, 25 Mai 2014 | 6254 vizualizari

 

Ding Ding! :d Cine se incumeta sa serveasca ? :)

 

INGREDIENTE

  • maruntaie de rata,ratoi ( oua,fudulii,ficatel)
  • 5 catei de usturoi
  • 50 ml ulei
  • 250 ml vin rosu
  • sare dupa gust
  • piper
  • cateva fire de verdeata (patrunjel, marar)
  • 25 ml otet
Portii: 2
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Maruntaie de rata in sos de vin:

Prima data am curatat bine maruntaiele ,apoi le-am spalat cu apa rece .

Punem 1 l de apa intr-o cratita ,adaugam maruntaiele,sare  si otet si lasam  cratita pe aragaz sa de-a un clocot.

Scoatem apoi pe o farfurie , maruntaiele.

Intr-o tigaie am pus uleiul la incins,apoi am pus maruntaiele impreuna cu usturoiul curatat , spalat cu apa rece in prealabil si tocat marunt.

Dupa 2-3 minute,  intoarcem pe partea cealalta cu o paleta de lemn maruntaiele.Mai lasam 2 -3 minute si apoi adaugam vinul,sarea si piperul .

Acoperim cu un capac pentru 10 minute si la sfarsit adaugam verdeata ,spalata cu apa rece si tocata .

Daca ti-a placut reteta noastra "Maruntaie de rata in sos de vin" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (20)

Krystyan Trendy 1

26.05.2014, 14:28

Multumesc!

kukibella 1

27.05.2014, 14:22

Rahela Velicu 1

20.06.2021, 23:39

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Pastrama afumata de rata