Mazare cu sunca la cuptor

de mirela0911 in Mancaruri de legume, 7 Iul 2011 | 3676 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 oua
  • 1 ceasca de lapte
  • 1/2 ceasca smantana
  • 300g mazare
  • 250 g sunca afumata
  • 1/2 ceasca branza de oi 
  • 50 g cascaval
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mazare cu sunca la cuptor:

Se incalzeste cuptorul la 190 de grade.

Intr-un bol mai larg se bat ouale, laptele si smantana pana la omogenizare. Se adauga mazarea (daca este proaspata se fierbe 10 minute separat, se scurge de apa), se amesteca, se pune sunca taiata bucati si branza, dupa care se amesteca usor.

Se pune intr-un vas termorezistent, se acopera cu folie (eu am pus intr-un vas de yena cu capac) si se da la cuptor pt aproximativ o ora sau pana se rumeneste putin. Se ia capacul (folia), se rade cascavalul deasupra si se mai da pt 5-10 minute  la cuptor neacoperit pana se topeste cascavalul si se aureste deasupra.

Se serveste imediat alaturi de rosii, ardei, ce doriti. Pofta mare!

TIPS-URI

1

Se poate folosi broccoli in loc de mazare.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mazare cu sunca la cuptor" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură pufoasă cu iaurt și fructe - Rețeta simplă și delicioasă

ieri la 10:37

Chec cu ciocolată și alune - Deliciu pufos cu glazură crocantă

pe 25.06 la 09:13

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

pe 24.06 la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

pe 23.06 la 09:34

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mancare de mazare cu friganele