Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)

de Doralinda in Dulciuri, 17 Dec 2012 | 7145 vizualizari

 

Aceste biscoturi(nu stiu exact cum sa le numesc) sunt facute in grecia impreuna cu Kourabiedes, ptr craciun. Sunt foarte simple dar e mult de migalit la ele, dar merita sa le incercati!

 

INGREDIENTE

  • 500 gr faina
  • 1 pahar ulei
  • jumatate pahar zahar
  • jumatate pahar suc de portocale proaspat
  • 1 cescuta cafea(espresso) coniac
  • coaja rasa de la o portocala
  • 1 lingura scortisoara
  • cateva nuci
  • 1 lingura bicarbonat de sodiu
  • ptr sirop:
  • 1 pahar apa
  • 1 pahar zahar
  • 1 pahar miere de albine
  • coji de portocale
  • cca 150 gr nuci macinate
  • Cuisoare cateva( nu sunt sigura cum se numesc in romana, in franceza clou de girofle)
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Melomacarona (biscuiti pentru Craciun):

Amestecam intai uleiul, zaharul, sucul de portocale, coniacul, coaja rasa de portocale si soda, apoi in alt bol punem faina amestecata cu scortisoara dupa care adaugam cu lingura cate putin la compozitia lichida. Amestecam cu mixerul pana se poate, apoi framantam cu mana. Aluatul trebuie sa fie destul de compact. Formele in Grecia se fac cam asa, luam cca o lingura din compozitie apoi punem pe o razatoare in partea mai mica, apasam si punem la mijloc o bucatica de nuca dupa care inchidem biscotul prin rulare. Punem la copt la 180C ptr cca 45 minute. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune in sirop, eu le-am lasat toata noaptea. 

Ptr sirop, punem intr-o oala toate ingredientele si lasam sa fiarba cca 15 minute, apoi punem la foc mic si adaugam cate cuprind in oala, biscoturile, lasam cca 2 min pe fiecare parte apoi le scoatem pe o tava acoperita cu hartie de copt(ca sa nu se lipeasca intre ele) si presaram putina nuca deasupra. Lasam sa se raceasca inainte de a le pune intr-un platou.

Daca ti-a placut reteta noastra "Melomacarona (biscuiti pentru Craciun)" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Coltunasi cu branza