Merluciu la cuptor cu sos de roşii

de carmenvlad in Peste, 20 Aug 2011 | 20061 vizualizari

 

Îmi place peştele foarte mult, dar gătesc destul de rar din motive independente de dorinţa mea. Aceasta este prima mea reţetă de peşte postată pe blog.

 

INGREDIENTE

 

  • 6 bucăţi de merluciu
  • 3 roşii mari
  • 4 căţei de usturoi
  • 50 ml ulei de floarea soarelui, Floriol
  • 1 ardei gras roşu
  • 2 lămâi
  • Sare după gust
  • 1 legătură mărar verde
  • Câteva boabe de piper 

 

Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merluciu la cuptor cu sos de roşii:

Pestele curăţat se prăjeşte în câteva linguri de ulei pe amândouă părţile. Se scoate din tigaie şi se aşează în tavă. Se presară sarea peste peşte, se pun boabele de piper, usturoiul tăiat mărunt sau zdrobit, ardeiul gras şi roşiile tăiate cubuleţe. Se pune restul de ulei, zeama de la o lămâie şi cealaltă lămâie tăiată feliuţe. Se acoperă tava cu hîrtie de copt sau folie de aluminiu şi se dă la cuptor pentru 20 sau 25 de minute. Din când în când se scutură tava ca să nu se prindă peştele de fundul tăvii. Se scoate de la cuptor şi se presară mărar verde proaspăt tocat.

Poftă bună!                

Daca ti-a placut reteta noastra "Merluciu la cuptor cu sos de roşii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu merișoare - Rețeta simplă și delicioasă

la 09:37

Prăjitura cu foi și cremă caramel - Deliciul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 14:34

Chec cu afine și lapte condensat - Desertul aromat care te cucerește

pe 02.12 la 11:12

Kebab la tavă - Rețeta rapidă și delicioasă care a cucerit internetul

pe 01.12 la 10:57

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

pe 30.11 la 06:56

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

511 puncte

abstract01

200 puncte

vasimur

133 puncte

Adele

128 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]