Merlucius si inele de calamar pane

de mihaelar63 in Peste, 13 Mai 2013 | 3433 vizualizari

 

Mi se facu dor de ceva peste , mai explicit de merlucius. Cum aveam si niste inele de calamar nu am lasat merlucius-ul singur .

 

INGREDIENTE

  • 1 kg file merlucius Hoki
  • 300 gr inele de calamar
  • 1/2 legatura patrunjel verde
  • 1 ceapa verde
  • 1 usturoi verde
  • 1 ardei iute rosu
  • 2 linguri ulei masline
  • 2 linguri zeama lamaie
  • 1 lingurita pudra ghimbir
  • sare
  • piper alb
  • 3 oua
  • 200 gr faina
  • 300 ml ulei ptr . prajit
  • rosii
  • ardei kapia
  • ceapa verde
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Merlucius si inele de calamar pane:

  Pestele se decongeleaza si se portioneaza bucati potrivite .

  Din ceapa , usturoi ,patrunjel, zeama lamaie , ghimbir , ulei masline sare si piper se prepara o pasta cu ajutorul unui mixer vertical .

  Cu pasta rezultata se ung feliile de peste pe ambele parti , se dau prin faina alba , ouale batute spuma cu sare si se prajesc in ulei incins .

  Inelele de calamar se condimenteaza se dau prin faina si ou batut si se prajesc si ele in ulei incins .

Serviti merluciusul si calamarul  cat sunt calde insotiti de legumele preferate .

TIPS-URI

1

Bineinteles nu uitati un vin demi-dulce pentru doamne si demi-sec pentru domni . Sau o fi invers ?!!!:)))

Daca ti-a placut reteta noastra "Merlucius si inele de calamar pane" nu uita sa-i faci un review.

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Sardine marinate