Midii in sos picant

de vik in Aperitive / Garnituri, 29 Iun 2010 | 11882 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 30 midii proaspete, curatate de "mustati" si spalate in apa  rece
  • 4 linguri de ulei de masline
  • 1 lingura de ceapa razuita si stoarsa de zeama
  • 1 chilli zdrobit
  • 1 lingurita rasa de marar uscat
  • 1 varf cutit boia de ardei iute   
  • 1 varf de cutit sofran
  • 1 lingurita rasa de amidon alimentar de porumb
  • 50 ml apa
  • Lamaie proaspata pt servit      
Portii: 2
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii in sos picant:

Se incinge uleiul de masline,se caleste ceapa , se adauga amidonul, mararul, chilli, boiaua de ardei iute si imediat dupa boia se pun midiile care anterior au fost curatate si spalate in apa rece

Se acopera tigaia cu un capac si se mentine asa pana cand scoicile se deschid.( aprox 2 minute)

Se servesc  cu suc proaspat de lamaie

TIPS-URI

1

50 ml apa -se adauga numai daca midiile nu au lasat ele suficienta apa iar sosul are consistenta prea groasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii in sos picant" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

lia maria 1

30.06.2010, 09:41

ce bunatate merita toate furculitele

vik 1

30.06.2010, 12:35

Multumesc frumos pentru aprecieri.

adry88 1

18.05.2011, 21:41

sunt bune pentru cei ce le manank

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine - Desertul dulce-acrisor care te cucereste

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Oua umplute