Midii în sos provensal

de elucubratiiculinare in Fructe de mare, 24 Iul 2012 | 6971 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g midii curățate sau 1,5 kg cu tot cu scoică,
  • 50 g unt,
  • 1 căpățână usturoi,
  • 1 conservă roșii tocate,
  • 200 ml vin alb sec,
  • 1 legătură mare de pătrunjel proaspăt,
  • sare,
  • piper.
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii în sos provensal:

Topim untul într-o cratiță înaltă (în cazul în care scoicile le lăsați întregi). Scoicile desfăcute se aruncă, se păstrează doar cele închise. Adăugăm scoicile, usturoiul tocat mărunt și roșiile tocate. Stropim totul cu vin alb. Acoperim cu capac și lăsăm să fiarbă aprox. 10 minute, zgâlțâind cratița ușor. Condimentăm după gust cu sare și piper proaspăt râșnit. După ce oprim focul adăugăm pătrunjelul proaspăt tăiat și amestecăm bine.

Se scot toate într-un bol, ușor cu o paletă mare. În cazul în care folosiți scoicile întregi, cele care nu se deschid în timpul preparării se vor arunca.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii în sos provensal" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (8)

gaby_gabytza 1

24.07.2012, 19:37

Sim0na 1

24.07.2012, 20:46

Ce pofta mi-ai facut... Neaparat trebuie sa fac si eu!!

mamaieelena 1

25.07.2012, 10:30

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orzo cu legume de vara si creveti