Midii / Scoici cu rosii si chorizo

de Catalina L in Fructe de mare, 22 Dec 2016 | 4971 vizualizari

 

Midia este prima formă de conchilicultură organizată atestată în Europa, în Franța în anul 1235. 
Mitilicultura s-a răspândit cu timpul, la început pe litoralul Atlanticului cu midia comună, apoi coasta Atlanticului din Peninsula Iberică și Marea Mediterană cu midia de Mediterană, care se cultivă și la Marea Neagră.
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/11/midiiscoici-cu-rosii-si-chorizo.html

 

INGREDIENTE

  • 1,5 kg de midii BIO
  • 1/2 carnat chorizo (iute sau dulce dupa gust)
  • 2 cepe esalota
  • 25 cl de bere blonda
  • 2 rosii
  • 1/2 ardel rosu
  • 1 catel de usturoi
  • 1 lingura ulei de masline
  • cimbru
  • dafin
  • sare
  • piper
Portii: 3
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Midii / Scoici cu rosii si chorizo:

Se spală midiile de mai multe ori, dar nu se lasa mult în apă (se vor deschide).

Daca nu sunt gata curatate, se curata bine cu cutitul.

Se curata ceapa si usturoiul si se toaca marunt. Spalati rosiile si ardeiul si taiati in cubulete.

Curatati de piele carnatul chorizo si taiati-l in rondele.

Intr-o cratita, se caleste ceapa cu cimbrul, dafinul si usturoiul intr-un pic de ulei de masline.

Adaugati rosiile, ardeiul si gatiti timp de 5-8 minute amestecand din cand in cand. Puneti sare si piper.

Varsati berea si adaugati rondelele de chorizo.

Cand da sa fiarba, puneti midiile, acoperiti si gatiti la foc iute 5-6 minute până când midiile se deschid. Amestecati si serviti-le imediat cu sos si cartofi prajiti.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Midii / Scoici cu rosii si chorizo" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Spaghete cu ton

de RODIMUR 8

ieri la 23:37

Ciuperci gratinate, cu spanac și cremă de brânză la cuptor - Un preparat sățios și savuros

ieri la 10:27

Brânză camembert cu struguri la cuptor - Aperitivul plin de savoare care te va cuceri

pe 08.10 la 08:21

Prăjitura Ora 12 - Un deliciu ciocolatos de zile mari

pe 07.10 la 11:00

Ostropel cu carne de porc și gogoșari - Rețeta savuroasă de toamnă

pe 06.10 la 07:57

TOP
utilizatori

Rocsi

1334 puncte

oanapl

1000 puncte

mirela0911

1000 puncte

Sidy

200 puncte

vasimur

182 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]