Miel cu ceapa si galuste

de trifadalia in Oaie, 25 Sep 2018 | 2551 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 bucata carne de miel
  • 2 bucati de ceapa
  • 100 mililitri de untdelemn
  • 1 bucata rosie decojita
  • sare
  • piper
  • 1 lingurita de boia
  • pentru galuste:
  • 3 oua
  • 8 linguri de faina,
  • sare
  • 50 ml ulei
Portii: 8
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Miel cu ceapa si galuste:

Ceapa se curata si se da pe razatoarea cu gauri mari, care se pune la calit cu ulei. Se prajeste pana incepe ceapa sa sticleasca. Se adauga boiaua si carnea. Se acopera cu apa si se fierbe. Cand este pe jumatate fiarta, se adauga rosia decojita si taiata bucatele. La final se asezoneaza cu sare si piper dupa gust.

Se prepara galustele astfel: se sparg ouale si se amesteca sa se desfaca cu o furculita. Se adauga faina si se amesteca bine. Daca este prea groasa compozitia, se mai pune putina apa, cat sa devina un aluat bun de rupt cu forma de galuste. La final se adauga ulei si se mai amesteca. Acest aluat se rupe in apa clocotita cu sare si se lasa galustele sa fiarba 5 minute. Se strecoara si se spala. Apoi in alta cratita se ung cu ulei.

Se servesc alaturi de carnea de miel.

TIPS-URI

1

Aceasta carne este bogata in fier si potasiu, sanatoasa pentru persoanele fara probleme de sanatate.

2

Datorita continutului mare de fier, poate preveni anemia.

Daca ti-a placut reteta noastra "Miel cu ceapa si galuste" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

dantes 1

26.09.2018, 10:13

Bun!

RODIMUR 1

26.09.2018, 19:33

Nu știu cum sunt și cum se fac găluștele astea prin sită, dar cred că mi-ar plăcea foarte mult, cu tot cu carne de miel...

Rocsi 1

26.09.2018, 19:48

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Tocana de miel