Le numesc mini eclere pentru că arată ca unele...deși sincer pe mine rețeta asta care am folosit-o nu prea mă duce cu gândul la gustul lor..Deși e foarte bunăăăă.. Dar cred că trebuie să fiu atentă ce rețete culeg de pe internet că s-ar putea să îmi iasă fire :)))). Am dres-o eu într-un final iar rezultatul este acesta ..:)
Au fost gustoase dar v-aș recomanda o altă rețetă pentru coji pe care o voi scrie la "tipsuri".
Am un plus pentru glazură care este nemaipomenită!
Pentru cremă am procedat astfel : am spart ouăle și le-am bătut bine cu telul. Apoi am adăugat zahărul tos împreună cu zahărul vanilat și am amestecat până s-a topit, după care făina amestecând cu telul pentru a se îngloba și laptele. Am pus-o pe foc împreună cu esența și am amestecat continuu pentru a nu se face cocoloașe până s-a îngroșat. După ce s-a răcit am adăugat nuca de cocos și puțină răzătură de lămâie.
Cu aluatul a fost o mare bătaie de cap...însă am obținut ceva la final, nu am lăsat eu o rețetă să mă doboare! Poate că am făcut eu vreo greșeală pe undeva dar chiar nu știu care a fost problema:))
Punem apa într-o crațiță împreună cu margarina și lăsăm pe foc până se topește. Apoi adăugăm zahărul și praful de sare și amestecăm până se topește. După ceea luăm cratița de pe foc și adăugăm făina și amestecăm cu lingura până ce se înglobează și se formează o cocă nelipicioasă ( aici sunt în dubii...trebuia ca după ce am luat cratița de pe foc să amestec cu făina să o pun înapoi pe foc? în rețetă nu zicea și mă gândesc că poate din cauza asta nu a ieșit cu gramajele inițiale. ..poate mă luminează cineva :) )Apoi lăsăm coca să se răcească și adăugăm ouăle rând pe rând, amestecând după fiecare ou în parte.
Punem foaie de copt în tavă și le așezăm cu ajutorul unei lingurițe în tavă și le dăm la cuptor pentru 25-30 minute. După ce se răcesc le vom tăia pe jumătate și le umplem cu crema obținută.
Glazura a fost nemaipomenită! Rupem ciocolata bucățele și amestecăm cu apa, uleiul și margarina și o punem la baie de aburi până se topește ciocolata. Peste compozitia rezultată adăugăm 2 linguri de cacao și amestecăm cu un tel pentru a nu se face cocoloașe.
1
mi-a recomandat azi cineva o rețetă pentru aluat..după toata isprava mea : 2 căni de apă, 1 cană de ulei, 8 ouă și două căni de făină. ( data viitoare voi face așa) - se pun pe foc cele două căni de apă cu cana de ulei până se omogenizează. Apoi se adaugă făina treptat pentru a nu se forma cocoloașe. Luăm cratița de pe foc și adăugăm ouăle unul câte unul după ce s-a răcit complet.
2
nu am mai făcut poze la aluatul așezat în tavă că eram tare necăjită! :))
3
câteva bucăți le-am ornat cu finetti și niște bombonele