Mini eclere

de madi_marin in Prajituri, 4 Noi 2012 | 15828 vizualizari

 

Îmi plac foarte mult eclerele. Cu umplutură de cacao, vanilie, caramel sau frişcă.De data asta le-am făct cu umplutură de budincă de ciocolată şi glazură de cafea.Delicioase!
Ingrediente

 

INGREDIENTE

Gogoşi:

  • 200 ml apă
  • 80 ml ulei
  • 7 linguri cu făină
  • 2 ouă

Crema:

  • 1 plic praf de budincă de ciocolată
  • 400 ml lapte
  • esenţă de rom

Glazura:

  • 150 ml frişcă lichidă
  • 100 g ciocolată
  • 2 linguriţe cafea solubilă
Portii: -
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini eclere:

Se prepară aluatul pentru gogoşele: se pune apa la fiert cu uleiul. Când a început să clocotească se adaugă toată făina, apoi se amestecă energic până ce aluatul se desprinde de pe pereţii vasului. Se lasă la răcit, apoi se  încorporează ouăle pe rând , amestecând foarte bine după fiecare.

Se pune aluatul întrun posh şi pe tava tapetată cu hârtie de copt se fac bastonaşe de 5-6 cm. Se coc la foc potrivit.

Budinca se prepară conform înstrucţiunilor de pe ambalaj. Se dă la răcit.

Pentru glazură se pun la foc mic frişca lichidă, ciocolata ruptă în bucăţele şi cafeaua solubilă. Se amestecă totul până se omogenizează bine.

Gogoşelele răcite se taie pe lungime, se umplu cu cremă şi se glazurează.

Poftă bună!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini eclere" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

ieri la 17:49

Brioșe pizza delicioase - Rețeta rapidă și savuroasă

ieri la 08:45

Mucenici moldovenești de post, însiropați - Rețeta simplă și savuroasă

pe 04.03 la 10:51

Ciuperci umplute cu cremă de brânză și legume – Aperitiv delicios și ușor de preparat

pe 03.03 la 09:02

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mini eclere cu ciocolata