M-am inspirat din revista "Bucataria de azi " si am facut pentru al meu iubit o portie mareeeeeeeee de langosi ( el este fan " cocaturi" : )....
P.S: o felicit pe Mihaela pentru premiul obtinut la revista!!! foarte buna saramura ( o sa testez curand reteta).
Se dizolva drojdia in putin lapte caldut, amestecata cu o lingurita cu zahar si se lasa la dospit 10 min; intre timp se bat ouale cu zaharul , untul si laptele; se amesteca maiaua in faina, apoi se adauga mixul din oua, zahar, unt si lapte, putin cate putin, pana cand aluatul devine elastic.
se lasa la crescut cam o ora; pe o plansa de lucru, se presara un strat generos de faina, apoi din aluat intindem o foaie groasa.Cu gura unei cesti taiem cercuri micute, iar in mijlocul acestora punem la alegere, fie o umpluura dulce, fie una sarata.
Dupa ce am umplut mijlocul fiecarui cerc,lipim marginile acestuia, si, pentru siguranta le presam cu ajutorul unei furculite.
Intr-o tigaie incinsa cu mult ulei, se pun la prajit cate 2-3 mini-langosi, intorcandu-i pe ambele parti( trebuie sa fie bine rumeniti, nu arsi)....Se scot pe servete de bucatarie, pentru a scapa de surpulsul de grasime!
POFTA BUNA! SUNT DELICIOSI!
1
Se servesc calzi. Langosile cu umplutura dulce vor fi pudrate cu zahar farin, iar cei cu umplutura sarata se vor servi cu branza rasa si smantana. E una din cele mai reusite retete de langosi.