Mini tarte

de Crista_Luca in Prajituri, 22 Iun 2011 | 3113 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1 ou
  • 200 gr făină
  • aprox. 50 gr zahăr
  • 100 gr unt
  • un praf sare
  • Umplutura
  • 50 gr unt
  • aprox. 50 gr zahăr
  • 3 plicuri zahăr vanilat
  • 2 ouă
  • 3 linguri amidon alimentar
  • la alegere fructe - eu am folosit banane
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte:

Untul la temperatura camerei se mixează  cu zahărul până se topeşte. Se agaugă oul bătut, apoi făină si se omogenizează bine. Se pune la rece pentru 30 min , cel putin.

Intre timp se prepară umplutura: se mixează zahărul cu untul, bine de tot, apoi se adaugă ouăle şi restul ingredientelor. se mixeză bine.

Aluatul  se intinde si se taie cerculete cu un pahar mai mare şi se pun în forme.Se impunge cu furculiţa din loc în loc,  şi se dă la cuptor până se rumeneşte putin, apoi se unge cu puţin ou bătut, se toarnă umplutura şi se dă la cuptor până se vor coace .

După ce s-au răcit , se scot din formă şi se taie după preferinţă fructele.

TIPS-URI

1

fructele se pot taia bucăţele şi se pot adăuga in umplutură

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (24)

Bunica 1

15.06.2013, 00:15

La multi ani!

DIANA B 1

15.06.2014, 08:46

La multi ani !

Crista_Luca 1

07.07.2014, 16:47

multumesc!!! nu mai intrasem de foarte multa vreme pe bucataras ....

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Minitarte cu piersici