Mini tarte cu sardine si ghebe

de Rocsi in Aperitive / Garnituri, 16 Ian 2014 | 5930 vizualizari

 

O gustare usor de preparat pentru cei care iubesc pestele si sunt potrivite pentru a fi luate la pachet. Ideea a pornit de la Edith!

 

INGREDIENTE

  • 300 gr aluat foietaj
  • 1 conserva sardine in sos de rosii (eu am avut de la Sun Foodsi vi le recomand)
  • 1 canita ghebe in sare
  • parmezan
  • busuioc uscat
  • 1 ou
Portii: 5
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mini tarte cu sardine si ghebe:

Foietajul il punem la dezghetat la temperatura camerei. Ghebele le lasam o ora in apa la desarat, le fierbem cam 20 de minute si le punem la scurs intr-o sita. Desfacem conserva si scoatem usor sardinele pe o farfurie. Parmezanul il facem fasii subtiri cu o ustensila de curatat legume.

Presaram faina pe masa de lucru si asezam aluatul dezghetat. Intindem putin foaia in forma dreptunghiulara si il taiem in 5 bucati. Pe marginea fiecarei bucati trasam un chenar dar cu grija sa nu taiem aluatul pana jos, iar mijlocul il intepam cu furculita. Ungem o tava cu margarina, o tapetam cu hartie de copt si asezam patratelele de aluat. Ungem fiecare bucata in parte cu sosul tomat din conserva, punem cateva fasii de parmezan, ghebe, bucati de sardine si iar parmezan.

Deasupra presaram putin busuioc uscat. Batem oul spuma si ungem chenarul. Introducem tava in cuptorul incins pana se rumenesc marginile mini tartelor.

Le scoatem la racorit cand sunt gata apoi le servim.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mini tarte cu sardine si ghebe" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (56)

Rocsi 1

18.01.2014, 18:46

Madi ma bucur ca iti plac

Bya Ralu 1

22.01.2014, 20:03

bune

Rocsi 1

22.01.2014, 20:44

Bianca

COMENTEAZA

RETETA RECOMANDATA
Quiche de ton cu bacon