Minitarte cu fructe

de miki_a in Dulciuri, 31 Mai 2015 | 4318 vizualizari

 

Aceste minitarte pe care vreau sa vi le prezint sunt iubite deopotriva de toata lumea si asta deoarece se pot face cu o mare diversitate de creme si umpluturi, iar cu adaosul de fructe iti vine sa tot mananci...

 

INGREDIENTE

  • Pentru crusta:
  • 200 g faina alba proaspat cernuta;
  • 50 gr. zahar ( alb sau brun);
  • 110 gr. unt la temperatura camerei (nu topit);
  • 1/8 lingurita sare;
  • 1 ou mare, batut usor.
  • Pentru crema am folosit reteta http://www.bucataras.ro/retete/crema-de-vanilie-pentru-tarte-ecleruri-chouxuri-cremes-etc-70822.html
  • Pentru ornat:
  • 500 g - 700g fructe de care va plac :capsune, banane, kiwi, zmeura, ananas, pepene galben etc.
Portii: 6
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Minitarte cu fructe:

Intr-un castron punem faina cernuta si o amestecam cu sarea. 

Separat, in alt castron, frecam untul bine pana devine spumos, adaugam zaharul si amestecam pana se topeste. Adaugam oul batut si amestecam pana la incorporare. Punem faina toata deodata si amestecam pana obtinem un aluat pe care nu il lucram in exces (devine elastic si se intareste dupa coacere). Ii dam forma sferica, il punem in folie alimentara si il tinem in frigider pentru 15-30 de minute sau 10-15 minute in congelator. 

Incalzim cuptorul la 200 grade C. 

Din acest aluat va iesi o tarta 24-26 cm sau 6 minitarte de 10 cm. 

Ungem tavile cu unt si le tapetam cu faina. Punem aluatul intins pe fund si pe partile laterale ale tavilor (aluatul de pe fundul formelor il intepam usor cu furculita). 

Dam la copt 5 min. la foc mare, dupa care reducem focul si le mai tinem max 7-10 minute pana devin maro-aurii. 

Scoatem din cuptor si lasam pe un gratar sa se raceasca complet inainte de umplere. 

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Minitarte cu fructe" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

ieri la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

ieri la 16:03

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
RULOURI UMPLUTE CU FRISCA SI CAPSUNI