Pentru oricine stie sa faca un chec, iata o idee de a transforma un simplu chec intr-o prajitura delicioasa, sau daca vreti puteti face chiar un tort simplu si rapid (doar ca pt tort e nevoie de 2 checuri cel putin!)....momentan va voi prezenta checul meu, care pentru ca s-a ”lasat” dupa ce s-a racit l-am tranformat in prajiturica/mini-tort cu crema de ciocolata si glazura de ciocolata!... recunosc ca ideea a plecat de la reteta mamei mele care mereu ne facea un tort in 2 culori (vedeti detalii la tip-suri ).Sper sa va placa si voua!
Se pregateste chec-ul :
Albusurile se bat spuma tare in care se incorporeaza treptat zaharul, galbenusurile, uleiul, faina si praful de copt. Se pune in tava unsa si tapetata cu faina. Se da la cuptor preincalzit, cam 150 C, pt 30-35 minute. Se lasa la racit, dupa care se taie felii
Se pregateste crema:
crema de ciocolata: se dizolva in frisca lichida cacaua / plicul de praf de crema si se mixeaza pana devine omogena. In functie de gust se adauga 2-3 linguri de zahar inainte de incepe sa mixati!
crema de vanilie: se pune laptele cu zaharul pe foc. Cand s-a topit zaharul se adauga margarina si faina(dizolvata in cateva linguri de lapte) si se amesteca adaugand si galbenusurile batute bine. Cand s-au omogenizat toate se lasa la racit!
Se ung feliile de chec cu crema dorita si se reunesc formand fie un chec , fie 2 chec-uri unite.
Se iniropeaza totul cu siropul racit.
Se pun pe foc ingredientele si dupa 2-3 clocote se da deoparte si se acopera cu glazura de ciocolata putin calduta si se orneaza cu fulgi de nuca de cocos
1
Daca faceti 2 chec-uri, pentru aspect e bine sa faceti unul alb si unul maro (din cacao),si o crema maro si una alba. Astfel in acest caz se unge fiecare chec-felii cu cate o crema si cand se asambleaza se uneste o felie alba cu una maro, iar atunci cand taiati sa serviti prajitura trebuie taiata pe diagonala pentru a avea pe farfurie -o felie de chec in 2 culori
2
Daca nu va place glazura de ciocolata se poate imbraca in frisca.