Mititei de casa

de vero_closca in Mezel de casa, 30 Mar 2010 | 57133 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 200 g carne de oaie
  • 500 carne porc mai grasa
  • 800 g carne de vita
  • 4-5 catei usturoi
  • un ardei iute
  • cimbu uscat
  • ienibahar
  • coriandru
  • sare
  • piper
Portii: -
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mititei de casa:

Se spala carnea, se taie cubulete si se da prin masina de tocat. Usturoiul se curata si se piseaza cu sare si se pune in compozitia de carne tocata alaturi de ardeiul iute foarte bine maruntit. Se adauga piper, coriandru, ienibaharu si cimbru. Se amesteca bine compozitia pana se omogenizeaza, se acopera cu o folie transparenta si se lasa la frigider 2-3 ore.

Compozitia se trece din nou prin masina de tocat la care se monteaza tubul pentru carnati. Pe masura ce iese carnea din masina, se rup mititeii si se asaza pe un platou uns cu putin ulei. Se mai baga la frigider 3 ore.

Cand gratarul este bine incins, se pun mititeii si se prajesc cate 4-5 minute pe fiecare parte. Se servesc cu mustar, muraturi sau salata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mititei de casa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Cordon bleu cu dovlecei la cuptor

de Rocsi 9

ieri la 20:27

Tartă cu frișcă și fructe - Deliciul pufos și cremos care te cucerește

pe 02.05 la 10:06

Chec cu cacao și ciocolată albă - Desert rapid și delicios

pe 02.05 la 09:29

Tartă cu cartofi - Cea mai simplă și savuroasă rețetă

pe 02.05 la 09:26

Sendvișuri reinterpretate la cuptor - Super gustoase și ușor de făcut

pe 01.05 la 08:32

TOP
utilizatori

oanapl

2000 puncte

Valclaudia

107 puncte

vasimur

81 puncte

RODIMUR

56 puncte

MotanLaOale

49 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Carnati traditionali