Mucenici

de Panacris in Dulciuri, 10 Mar 2013 | 4634 vizualizari

 

De asemeni, inedit, în această rețetă clasică, am adus untul de cacao și ouăle de rață! Recunosc că e prima oară când prepar mucenici/sfințișori, sunt foarte mulțumită de rezultat!

 

INGREDIENTE

  • · făină albă de grâu 600 g.
  • · •lapte 200 ml.
  • · •ouă de rață 2 bucăți
  • · •sare iodată 1 linguriță
  • · •unt de cacao 150 g.
  • · •drojdie uscată 3 lingurițe
  • · •zahăr tos 2 linguri
  • · •coaja de lamaie
  • · nucă măcinată 200 g.
  • · •Pentru sirop:
  • · •miere de albine 300 g.
  • · scorțișoară 2 g,
  • · •lapte 400 ml. ·
Portii: 10
Timp de preparare: sub 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici:

Se frământă un aluat de cozonac din toate ingredientele și se lasă la dospit (Recunosc, că am pus-o din nou la treabă pe " Maricica", mașina de pâine :D),  programul de aluat, cca. 90 de minute) .

Din aluatul obținut se formează opturi, se ung cu gălbenuș de ou,se presară nucă macinată și zahăr tos,  apoi se pun la copt într-o tavă tapetată cu foaie de pergament, cca. 40 de minute la foc potrivit.

Între timp laptele se înfierbântă cu mierea și scorțișoara, se toarnă cu generozitate peste fiecare opt, apoi se pun din nou la cuptor, la foc mic, cca. 5 minute, până se absoarbe tot lichidul.

Vă asigur că sunt o nebunie de mucenici! Spor la treabă!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Somon cu sos de roșii și pătrunjel - Rețeta gustoasă și rapidă

ieri la 10:04

Prăjitura răsturnată cu mere și nuci pecan - Deliciul care te va cuceri prin gust și textură

pe 14.10 la 08:35

Mini ștrudele cu ciuperci - Rețeta rapidă și savuroasă

pe 13.10 la 08:11

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]