Mucenici Moldovenesti

de Gherca Daniela in Dulciuri, 25 Apr 2014 | 3131 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 550 g faina;
  • 1 plic drojdie uscata;
  • 150g zahar;
  • 1 ou;
  • 75 g margarina;
  • 200 ml lapte
  • un praf de sare

Pentru uns: un galbenus de ou cu putin lapte

Pentru sirop:

  • 300 ml apa;
  • 150 g zahar tos;
  • 1 plic cu zahar vanilat;
  • esenta de rom si coaja de lamaie

Pentru terminarea mucenicilor dupa insiropare:

  • 4 linguri cu miere
  • 70 g miez de nuca macinat
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici Moldovenesti:

In primul rand facem maiaua din plicul de drojdie cu cateva linguri de lapte cadut si faina si o lasam la dospit. Oul impreuna cu zaharul le batem pana se face o pasta mai groasa. Intr-un bol mai mare punem faina si o amestecam cu praful de sare, apoi face o gaura la mijloc si turnam maiaua, pasta din ou cu zahar si laptele caldut si incepem sa framantam si spre finam punem margarina care o topim la cuptorul cu microunde, dar nu toata odata. Apoi o lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa ce a crescut luam cate o bucata din aluat ii modelam in forma cifrei 8 si ii asezam in tava pe hartie de copt,( lasam spatiu intre ei ca o sa mai creasca), si ii ungem cu galbenus de ou si laptele, apoi dam tava la coptor.

Dupa ce s-au rumenit frumos, asa calzi ii insiropam si pe urma ii ungem cu miere si presaram nuca deasupra.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici Moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Mucenici moldovenesti