Mucenici moldovenesti - de post

de elucubratiiculinare in Dulciuri, 8 Mar 2012 | 5389 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 150 gr zahar,
  • 2 pachetele drojdie (proaspata sau uscata),
  • 7 linguri ulei,
  • 100 gr margarita topita,
  • 400 ml apa calda,
  • coaja rasa de la o lamaie,
  • 2 pachetele zahar vanilat,
  • faina cat cuprinde (~ 1 kg).  
  • Sirop:
  • 500 ml apa,
  • 5 linguri cu varf zahar,
  • 3 felii de lamaie,
  • esenta de rom.
  • 200 gr nuca macinata
  • miere ~ 10 linguri  
Portii: 8
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici moldovenesti - de post:

Topim margarina impreuna cu uleiul si lasam la racit. Intr-un vas adaugam apa calduta, zaharul, coaja rasa de lamaie, zaharul vanilat si drojdia (daca este proaspata, daca este uscata o amestecam cu faina) si amestecam pana se topeste zaharul. Adaugam si margarina topita impreuna cu uleiul. Faina o cernem si o incorporam incet in amestecul de mai sus, pana nu se mai lipeste de maini. Se lasa la crescut intr-un loc cald maxim 30 minute.

Cand aluatul a crescut, ne ungem cu ulei pe maini, la fel si suprafata de lucru si framantam un pic aluatul. Se imparte in 20 bucati. Fiecare bucatica se ruleaza in mana si se face un opt. Se pun in tava si se mai lasa la crescut tot in loc cald pentru ~ 20 minute. Se coc la cuptor pentru 20 minute la 180 grade. Intre timp facem si siropul. Punem apa pe foc, adaugam zahar, feliile de lamaie si putina esenta de rom. Fierbem ~ 15 minute. Cand sunt gata se ung cu siropul facut, miere si se tavalesc prin nuca macinata.

 

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici moldovenesti - de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

oanapl

4301 puncte

Panacris

1462 puncte

mihaelar63

1183 puncte

Mitinita

1100 puncte

MotanLaOale

1087 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Cozonac pufos de post