Mucenici muntenesti

de MotanLaOale in Dulciuri, 12 Mar 2012 | 8634 vizualizari

 

Facuti la timp, postati tarziu. Foarte buni. De fiecare data ma intreb de ce ii fac doar o data pe an.

 

INGREDIENTE

  • 400g mucenici cumparati
  • 200g zahar
  • 4 plicuri zahar vanilat
  • 1 fiola esenta rom
  • coaja rasa de la 2 lamai
  • 4 litri apa
  • nuca macinata
  • scortisoara
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici muntenesti:

Se pune apa la fiert cu 1/2 lingurita sare.

Cand fierbe apa se pun mucenicii si se fierb 10-15 minute.

Se adauga zaharul (dupa gust), zaharul vanilat si coaja de lamaie si se mai fierbe 10-15 minute.

Se amesteca 1 lingura de faina cu apa si se toarna in pala pritr-o sita sa nu cada eventualele cocoloase.

Se gusta de zahar si arome,se mai da  un clocot si este gata.

Se serveste calda sau rece iar nuca si scortisoara se pun in castron, fiecare cat vrea si ii place.

Pofta Buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici muntenesti" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Plăcintă cu mere şi griş - de post