Mucenici..moldovenesti

de ralu_ca in Prajituri, 8 Mar 2013 | 4103 vizualizari

 

Am incercat pentru prima oara sa fac mucenici moldovenesti si...chiar am reusit!

 

INGREDIENTE

Pentru aluat:

  • 500 g faina
  • 25 g drojdie
  • 1 lingura zahar
  • 350 ml apa calduta
  • sare
  • esenta rom, vanile
  • zahar vanilat
  • 2 linguri ulei

Pentru sirop:

  • 1 ceasca zahar
  • 1 pahar apa
  • 2 linguri miere
  • nuca macinata
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mucenici..moldovenesti:

Aluat: Mai intai se face maiaua intr-un castronel, adaugand drojdia, zaharul si 3 lingurite apa calduta. Amestecam bine dupa care adaugam si 3 linguri faina. Daca este prea gros se adauga apa calduta. Se la sa la dospit pe calorifer aproximativ 15 minute.

Intr-un castron punem faina, uleiul, zaharul vanilat, sare, esente si maiaua si amestecam , treptat adaugam apa calduta. Framantam aluatul pana se desprinde de pe degete. Castronul cu aluatul obtinut se lasa la dospit 1 ora , acoperit cu un prosop intr-un loc caldut. Dupa ce creste aluatul, luam cu mana bucati si facem suluri si formand litera S.

Mucenicii se aseaza intr-o tava unsa cu putin ulei si apoi hartie de copt, ii mai lasam sa creasca 15-20 min, apoi ii ungem cu siropul format din 4 linguri zahar si 100 ml apa, dupa care ii introducem la cuptor pana se rumenesc.

Siropul: Intr-un ibric fierbem apa cu zaharul si miere pana se leaga

Mucenicii dupa ce s-au rumenit, ii scoatem de la cuptor ii lasam putin sa se raceasca, apoi se inmoaie in sirop pe ambele parti. Acestia se aseaza pe un platou, apoi se presara nuca pe deasupra.

Sunt excelenti!

Daca ti-a placut reteta noastra "Mucenici..moldovenesti" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Crockpot Express

- 40 %
999.99 lei
599.99 lei

COMENTARII (2)

MotanLaOale 1

08.03.2013, 23:15

Rocsi 1

09.03.2013, 19:52

Pentru prima data dar reusiti!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mango si pralina cu alune de padure - Reteta delicioasa de casa

pe 12.10 la 09:44

Aperitiv cu pere și brânză Camembert - Rețeta delicioasă la cuptor

pe 10.10 la 15:53

Prăjitură pufoasă cu struguri -  Gust și parfum într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 15:23

Tartă rustică cu struguri și cremă de brânză -  Gust și savoare într-un desert de toamnă

pe 10.10 la 11:23

TOP
utilizatori

Rocsi

248 puncte

Valclaudia

127 puncte

gaby_duceag

100 puncte

MotanLaOale

53 puncte

mihaelar63

3 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]