Mujdei de usturoi cu suc de rosii

de Adi in Pt. carne, 23 Noi 2014 | 12276 vizualizari

 

Cu prepararea mujdeiului de usturoi, ma pot lauda ca eu m-am ocupat aproape intotdeauna la noi in casa. Mai demult doar il curatam si il pisam cu sare, dar apoi am invatat aceasta reteta de la niste prieteni de familie cu care mergem la gratare.

 

INGREDIENTE

  • 2 capatani de usturoi
  • 1/2 lingurita sare grunjoasa
  • 2 linguri ulei de masline
  • 1 rasnitura de condimente asortate
  • 4-5 linguri suc de rosii sau rosii cu zarzavat pentru iarna
Portii: 1
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Mujdei de usturoi cu suc de rosii:

Se curata usturoiul si se indeparteaza capetele la graunti, apoi se clateste cu putina apa.

Se taie grauntii de usturoi mai marunt si se pun in mojar, apoi se adauga sare peste ei si se piseaza bine.

Se transfera usturoiul pisat intr-un bol si se rasnesc condimente peste el, apoi se freaca energic cu o lingura de lemn, picurand ulei ca la maioneza.

Se adauga rosiile fie proaspete, trecute prin blender, fie conservate, mai ales din cele pentru ciorba care au si zarzavat in ele.

Optional se pune si patrunjel verde tocat marunt.

Vara este cel mai bun mujdeiul preparat cu rosii proaspete, din gradina.

Cantitatea de rosii variaza in functie de cat de iute este usturoiul.

Am preparat acest mujdei pentru a-l servi cu carne de porc prajita.

Daca ti-a placut reteta noastra "Mujdei de usturoi cu suc de rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Sos de Usturoi