Cureti vinetele si dovleceii de coaja (sau se pot folosi cu coaja), ii feliezi si ii presari cu sare. Lasi legumele sarate acoperite cu o greutate, sa se scurga de zeama, apoi le pui pe gratar (sau le tragic la tigaie), sa se inmoaie putin.
Calesti ceapa tocata marunt, impreuna cu usturoiul maruntit, apoi adaugi morcovul ras si rosiile taiate cubulete mici. Adaugi carnea si condimentezi cu sare, piper si cimbru, dupa gust. Torni vinul si bulionul si lasi sa scada bine.
Asezi intr-o tava astfel: un rand de dovlecei, ½ din carne, ½ din cascaval, vinete, restul de carne si dovlecei. Acoperi cu folie si introduci tava la cuptor pentru o ora, la 200 de grade C. Dupa 40 de minute, inlaturi folia si lasi sa se coaca. Dupa alte 20 de minute, scoti tava si presari cascavalul ramas. Introduci tava in cuptor pentru cateva minute, pana se topeste cascavalul si se rumeneste frumos.
Lasi sa se raceasca musacaua si o servesti.