Musaca de dovlecei

de lira in Porc, 16 Mai 2011 | 4215 vizualizari

 

O reteta foarte rapida care seamana o tenta cu Varza a la Cluj. Probabil ca nu o fi cea mai apetisanta prezentare, dar gustul spune totul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei  2 mai mari, in cazul meu)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei (sau jumate rosu, jumate verde)
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate de ora ca sa lase surplusul de apa, dupa care se scurg.

Se pune intr-o tigaie ceva mai mare ceapa si ardeiul la calit, iar dupa ce se inmoaie se aduga dovlecelul scurs de apa Condimentam cu piper si boia, sare nu a mai fost nevoie pt. ca am pus la inceput in dovlecei, dupa care adaugam conserva de rosii. Amestecam sa se omogenizeze totul, adaugam carnea tocata, busuiocul si cimbru (cine are proaspat, cu atat mai bine) si luam de pe foc in momentul in care carnea si-a schimbat culoarea.

Transferam toata compozitia intr-un vas rezistent la transfer uns cu ulei si dam la cuptor pentru 45 minute. Noi am servit cu smantana alaturi. Este o reteta rapida si merge foarte bine atunci cand vrei ... altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Musaca de cartofi cu carne tocata