Musaca de dovlecei

de lira in Porc, 16 Mai 2011 | 4422 vizualizari

 

O reteta foarte rapida care seamana o tenta cu Varza a la Cluj. Probabil ca nu o fi cea mai apetisanta prezentare, dar gustul spune totul.

 

INGREDIENTE

  • 1 kg dovlecei  2 mai mari, in cazul meu)
  • 1 ceapa
  • 1 ardei (sau jumate rosu, jumate verde)
  • 1/2 kg carne tocata
  • 1 conserva de 400 g rosii cubulete
  • sare
  • piper
  • boia
  • busuioc
  • cimbru
Portii: 6
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Musaca de dovlecei:

Dovlecei se dau pe razatoare, se presara putina sare si se lasa jumatate de ora ca sa lase surplusul de apa, dupa care se scurg.

Se pune intr-o tigaie ceva mai mare ceapa si ardeiul la calit, iar dupa ce se inmoaie se aduga dovlecelul scurs de apa Condimentam cu piper si boia, sare nu a mai fost nevoie pt. ca am pus la inceput in dovlecei, dupa care adaugam conserva de rosii. Amestecam sa se omogenizeze totul, adaugam carnea tocata, busuiocul si cimbru (cine are proaspat, cu atat mai bine) si luam de pe foc in momentul in care carnea si-a schimbat culoarea.

Transferam toata compozitia intr-un vas rezistent la transfer uns cu ulei si dam la cuptor pentru 45 minute. Noi am servit cu smantana alaturi. Este o reteta rapida si merge foarte bine atunci cand vrei ... altceva.

Daca ti-a placut reteta noastra "Musaca de dovlecei" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Friptura Turnulet,