Se curata cartofii,se spala si se taie cuburi apoi se pun la fiert in apa.
Dupa ce au fiert se scurge apa si se adauga laptele(trebuie sa fie un piure mai gros) apoi untul si condimente (delikat facut in casa),se paseaza pana devine o pasta fina.
Pentru umplutura: se taie ceapa marunt si se pune la calit in putin ulei, apoi se adauga bulionul de ardei si cel de rosii. Se adauga carnea, se sareaza si se pipereaza apoi se lasa la fiert 5 min.
La final se adauga patrunjelul tocat.
Se unge un vas de yena cu putin unt (sau o tava de cuptor) apoi se intinde pe toata suprafata piure, peste se pune preparatul din carne si tot asa pana se vor termina ambele cantitati.
Deasupra trebuie sa fie cel de piure peste care se presara putin patrunjel si parmigiano reggiano ras.
Se da la cuptor pana se rumeneste pe deasupra.
Se poate servi cu o salata la alegere.
Sa aveti pofta!