Ce spuneti de o carne buna si de calitate acompaniata de legume proaspete si savuroase?
Aceasta mancare ne place mult si am obiceiul s-o fac atat vara cat si iarna.
Trebuie numai sa pregatiti ghiveciul tip ratatouille. Va recomand sa-l faceti o zi inainte, aceasta garnitura este si mai buna cand este reincalzita.
Iarna deschid un borcan pregatit vara - vezi aici.
Reteta de ghiveci ratatouille este aici (am folosit jumătate din cantitatea iesita) .
Se încălzește uleiul într-o caserolă.
Se adauga catelul de usturoi tocat mărunt și boia de ardei. Prajiti si colorati uleiul si usturoiul.
Puneti sare si piper peste carne.
Puneti la prajit muschiuletul intreg sau taiat in 2.
Rumeniti-l bine pe toate părțile.
Se dizolvă pudra de vițel într-un pahar mic de apă.
Se varsă în caserola, împreună cu vinul alb. Puneti sare și piper.
Acoperiti si se lasa sa fiarba timp de 20-30 minute. Verificati daca mai trebuie apa.
După acest timp am scos și pre-tăiat in portii muschiuletul.
Reduceti sosul ramas in caserola, adăugați ghiveciul și așezați feliile de muschiulet deasupra.
Acoperiti si gatiti timp de 10 minute.
Serviti, este delicios!
http://blogulluicatalina.blogspot.com/2016/09/muschiulet-de-porc-cu-ghiveci-de-legume.html
1
Daca vreti o mancare mai consistenta puteti pregati si servi cu un pic de orez sau cu mamaliga.