Napolitana

de DIANA B in Dulciuri, 6 Aug 2011 | 10711 vizualizari

 

Cotrobaind prin PC , am gasit o poza care era singurica si plangea de mama focului ... n-avea titlu , n-avea nici frati si nici surori , era o ... ceva , dar imi amintesc foarte bine ca era aromata , parfumata si usor de executat (parca eu fac ceva laborios ... neeeeeeeeea , n-ai sa vezi ) , asa ca m-am hotarat sa v-o spun si voua ...

 

INGREDIENTE

  • 1 kg rahat , diverse culori
  • 1 lamaie mareee
  • 1 pachet unt 85% grasimi
  • 1 pachet foi Lica
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana:

Lamaia se spala foarte  bine , se taie-n bucati si impreuna cu untul de la temperatura camerei si cu rahatul , se da(am scris corect) prin masina de tocat , obtinandu-se o pasta frumos colorata si tare parfumata , care se amesteca foarte bine ptr o buna omogenizare . Pe un taietor sau planseta  , se aseaza o foaie de napolitana peste care cu ajutorul unui cutit cu lama lunga si bine umezit in apa foarte  rece , se intinde un strat de ,,crema" ; continunadu-se cu o alta foaie si crema ........ pana la terminarea acestora . Se da napolitana la rece , chiar si pana a doua zi , cand foile vor fi moi si vor putea fi portionate romburi  sau patrate .

Este o reteta foarte simpla , cu ingrediente putine , dar foarte aromata si ... enjoy

PS Regret ca n-am poze si-n sectiune ...

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

pe 20.11 la 14:48

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Bile (din blat, chec sau prajitura ramasa)