Napolitana cu ciocolata si nuci

de Catalina L in Dulciuri, 8 Mai 2015 | 16509 vizualizari

 

M-am inspirat de la reteta lui Anca - merci beaucoup http://www.bucataras.ro/retete/prajitura-in-foi-de-napolitana-cu-biscuiti-51369.html

 

INGREDIENTE

  • 2 foi de napolitana
  • 200 ml lapte
  • 200 g unt (la temperatura camerei)
  • 100 g ciocolata
  • 30 g zahar
  • 250 g biscuiti
  • 100 g nuci
  • 50 g rahat
  • esenta de rom
Portii: 10
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitana cu ciocolata si nuci:

Punem la incalzit laptele cu ciocolata si zaharul.

Nu trebuie sa fiarba, il luam de pe foc cand ciocolata s-a topit si amestecam.

Cand s-a racit un pic adaugam untul taiat bucatele si amestecam pana se topeste.

Mixam biscuitii si nucile, rahatul il taiem bucatele. 

Adaugam biscuitii, nucile, romul si rahatul la compozitia initiala si amestecam.

Punem compozitia obtinuta pe prima foaie de napolitana, intindem bine pe toata suprafata.

Punem a doua foaie si presam un pic pe toata suprafata. Punem peste prajitura o  tava intinsa si dam la rece cateva ore.

O portionam - spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere.

Pofta buna!!



TIPS-URI

1

Spalam cutitul cu apa calda dupa fiecare taiere

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitana cu ciocolata si nuci" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Nuci cu cremă de ciocolată albă și fistic - Delicioase si fragede

pe 18.01 la 21:25

Negresa cu alune - Reteta simpla si delicioasa

de laura_n 7

pe 18.01 la 16:49

Clătită la cuptor -  Rețeta simplă și rapidă pentru un desert delicios

pe 18.01 la 10:02

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

mirela0911

1000 puncte

RODIMUR

926 puncte

Rocsi

640 puncte

 Merisor

300 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Foi de napolitana cu crema caramel