Napolitane cu nuca si caramel

de Lavinia in Prajituri, 3 Oct 2013 | 15299 vizualizari

 

Au iesit dementiale,m-am inspirat de la Timeea :) Multumesc fata draga :-*

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana(3 foi mari taiate in 2)
  • 350 g zahar
  • 350 ml apa
  • 5 linguri faina
  • 1 ou mare
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 cana nuci prajite si tocate marunt
  • 100 g ciocolata+1 lingura de unt pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuca si caramel:

Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Stinge zaharul cu apa(atentie la aburi) si lasa-l pe foc pana se topeste zaharul.

Lasa siropul obtinut la racit.

Intr-un bol bate oul cu zaharul (3 linguri) apoi adauga faina amestecand energic cu un tel sa nu ramana cocoloase.

Adauga siropul racit si pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Adauga untul si amesteca bine pana ce acesta este perfect topit.

Ia de pe foc si adauga nucile macinate.

Lasa crema la racit .

Unge fiecare foaie cu crema si aseaza-le una peste alta.(ultima foaie sa ramana neunsa)

Pune o greutate peste prajitura si las-o la frigider peste noapte.

Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si untul si mai las-o la rece pana se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ciulama din piept de pui, cu ciupercuțe și smântână - Gustoasă si rapidă

de RODIMUR 8

ieri la 15:33

Pate cremos de ton - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 12:01

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2441 puncte

RODIMUR

1145 puncte

vasimur

238 puncte

Panacris

110 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prajitura cu blat de bezea, budinca de caramel si piersici