Napolitane cu nuca si caramel

de Lavinia in Prajituri, 3 Oct 2013 | 15343 vizualizari

 

Au iesit dementiale,m-am inspirat de la Timeea :) Multumesc fata draga :-*

 

INGREDIENTE

  • 6 foi mici de napolitana(3 foi mari taiate in 2)
  • 350 g zahar
  • 350 ml apa
  • 5 linguri faina
  • 1 ou mare
  • 3 linguri de zahar
  • 200 g unt
  • 1 cana nuci prajite si tocate marunt
  • 100 g ciocolata+1 lingura de unt pentru decor
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Napolitane cu nuca si caramel:

Intr-o craticioara pune zaharul la caramelizat pana ajunge la culoarea chihilimbarului.

Stinge zaharul cu apa(atentie la aburi) si lasa-l pe foc pana se topeste zaharul.

Lasa siropul obtinut la racit.

Intr-un bol bate oul cu zaharul (3 linguri) apoi adauga faina amestecand energic cu un tel sa nu ramana cocoloase.

Adauga siropul racit si pune crema pe foc foarte mic amestecand continuu pana se ingroasa ca o budinca.

Adauga untul si amesteca bine pana ce acesta este perfect topit.

Ia de pe foc si adauga nucile macinate.

Lasa crema la racit .

Unge fiecare foaie cu crema si aseaza-le una peste alta.(ultima foaie sa ramana neunsa)

Pune o greutate peste prajitura si las-o la frigider peste noapte.

Glaseaza prajitura cu ciocolata topita si untul si mai las-o la rece pana se intareste ciocolata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Napolitane cu nuca si caramel" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pastă tartinabila de peste afumat - Rețeta rapidă și gustoasă

la 07:17

Pâinici Naan - Rețeta simplă și gustoasă care te va cuceri

ieri la 09:34

Amorul fructelor de-o vara - Reteta unui desert delicios

pe 21.06 la 18:31

Brownie cu căpșuni - Deliciul suprem cu ciocolată și fructe

pe 20.06 la 17:21

Ștrudel cu caise - Rețeta super rapidă și delicioasă

pe 20.06 la 15:26

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2439 puncte

vasimur

158 puncte

RODIMUR

134 puncte

MotanLaOale

70 puncte

oanapl

7 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert rulada din albusuri umpluta cu gem de caise