Năut cu curry

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 3827 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 2 fire praz
  • 2 cm rădăcină ghimbir
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță praf curry
  • 1 lingură pastă tomate
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel sau coriandru proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năut cu curry:

Prazul se curăță și se taie rondele fine. Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde. Adăugăm curry și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. Adăugăm năutul împreună cu o cană din zeama în care a fiert sau cu zeama din conservă - în cazul în care folosiți năut din comerț. Aducem la fierbere. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Servim cu coriandru proaspăt tocat. Eu am servit alături și o salată de leurdă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Năut cu curry" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Aluat pufos de cozonac - Rețeta tradițională pas cu pas

ieri la 10:21

Chec cu pui si cascaval in bacon - Reteta usoara pentru un aperitiv gustos

de Rocsi 9

pe 02.12 la 20:34

Bilute din biscuiti cu nuca si rom - Desert rapid si delicios

pe 02.12 la 16:12

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

2418 puncte

 Merisor

1300 puncte

RODIMUR

1146 puncte

Panacris

259 puncte

vasimur

253 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Orez cu legume