Năut cu curry

de elucubratiiculinare in Mancaruri de post, 23 Mar 2014 | 4488 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 400 g năut fiert
  • 2 fire praz
  • 2 cm rădăcină ghimbir
  • 1 căpățână usturoi
  • 2 linguri ulei măsline
  • 1 linguriță praf curry
  • 1 lingură pastă tomate
  • sare
  • piper negru
  • pătrunjel sau coriandru proaspăt
Portii: 4
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Năut cu curry:

Prazul se curăță și se taie rondele fine. Ghimbirul se curăță și se dă pe răzătoarea cu găuri mici. Usturoiul se curăță și se toacă mărunt. Călim prazul cu ghimbir și usturoi în uleiul de măsline pentru 30 secunde. Adăugăm curry și amestecăm bine până la omogenizare. Adăugăm pasta de tomate și amestecăm bine. Adăugăm năutul împreună cu o cană din zeama în care a fiert sau cu zeama din conservă - în cazul în care folosiți năut din comerț. Aducem la fierbere. Condimentăm cu sare și piper proaspăt măcinat. Servim cu coriandru proaspăt tocat. Eu am servit alături și o salată de leurdă.

Daca ti-a placut reteta noastra "Năut cu curry" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (10)

Pushaa 1

23.03.2014, 12:55

super!

MotanLaOale 1

23.03.2014, 13:04

Satisfyyourcravings 1

24.03.2014, 13:47

Mmm, interesant!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tochitură de porc cu mămăligă și brânză - Rețeta moldovenească plină de savoare

ieri la 06:56

Salata in straturi cu legume si ton - Reteta savuroasa si plina de culoare

de Rocsi 9

pe 29.11 la 20:15

Fasole cu cârnați de casă - Rețeta tradițional românească cu savoare maximă

pe 29.11 la 10:51

Rulouri cu ciuperci și mozzarella - Gustarea rapidă care te va cuceri

pe 28.11 la 11:25

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Valclaudia

500 puncte

Adele

319 puncte

Rocsi

316 puncte

Lau

Lau 9

66 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]