Nectar de piersici

de lili in Sirop / Compot, 11 Sep 2010 | 13346 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 5 kg piersici sau caise, 
  • 400 g zahar(fructoza),
  • 30 ml apa
  • salicilat (un varf de lingurita)
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Nectar de piersici:

Se spala piersicile sau caisele si se lasa la scurs. Se scot samburii si se curata de coaja. Se dau prin masina de tocat sau in mixer si se toarna piureul obtinut intr-o cratita. Se adauga zaharul(fructoza) si apa, se pune cratita pe foc si se fierbe nectarul timp de 15-20 minute. Se culege spuma care se formeaza deasupra.Inainte de a se opri se pune un varf de lingurita de salicilat. Se toarna apoi nectarul fierbinte in sticle incalzite, care apoi se capseaza sau se leaga cu celofan dublu. Se aseaza sticlele intre paturi, se invelesc bine si se lasa asa pana se racesc.
Sugestii: Nectarul de piersici sau caise are multe vitamine si se poate consuma asa cum este sau diluat cu apa minerala.


Daca ti-a placut reteta noastra "Nectar de piersici" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Compot de piersici