Negreasa ca la bunicul acasa

de brunetica in Prajituri, 20 Oct 2011 | 10418 vizualizari

 

Poate va intrebati de ce am denumit prajitura asa pentru ca " negreasa " imi aduce aminte de bunicul meu. A doram cand eram copil si ma duceam la el si ma intampina cu o bucata mare de negreasa buna ,insiropata si cu multa ciocolata.

 

INGREDIENTE

  • 500 g. zahar ,  
  • 200 g. faina ,
  • 1 pahar cu lapte , 
  • 1 pachet cu unt sau margarina , 
  • 4 oua , 
  • 200 g. miez de nuca , 
  • 1 lingurita de bicarbonat , 
  • 80 g. de cacao , 
  • esenta de rom ,
  • ciocolata de topit ,
  • stafide .
  • Pentru sirop
  • 200 ml. apa ,
  • 1 pahar de zahar ,
  • esenta de rom .
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negreasa ca la bunicul acasa:

Zaharul, untul, laptele si 2 lingurite de cacao le pui la fiert si le dai in 2-3 clocote si lasi la racit . Dupa ce s-a racit adaugi cele 4 galbenusuri pe rand. Albusurile le bati spuma si le pui alternativ cu faina. Adaugi bicarbonatul stins cu zeama de lamaie, stafidele,  nuca si esenta de rom . Dai prajitura la cuptor pentru 45 minunte. Cuptorul trebuie sa fie incalzit in prealabil.

Pentru glazura: Pe baine marie pui la topit ciocolata si un pic de unt de marimea unei nuci si 3 linguri de lapte , lasi pana obtii o crema groasa.

Siropul il faci din: apa, zaharul, esenta de rom si lasi sa fiarba. Cand prajitura este gata, o insiropezi cu acest sirop si o o glazurezi cu ciocolata.

Pofta buna !!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negreasa ca la bunicul acasa" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (23)

brunetica 1

21.10.2011, 20:06

multumesc fetelor pentru cuvintele frumoase

mirela0911 1

21.10.2011, 21:44

cred ca e foarte buna

brunetica 1

22.10.2011, 07:56

draga Mirela nu am mai multe cuvinte decat DELICIOASA

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Prăjitura marmorată cu jeleu de vișine