Negresa

de adry88 in Dulciuri, 26 Iun 2013 | 3959 vizualizari

 

Multumesc Rocsy pentru reteta

 

INGREDIENTE

  • 4 oua
  • 250 g zahar
  • 350 ml lapte
  • 150 ml ulei
  • 3 linguri cu cacao
  • 350 g faina
  • 1 cana de nuca macinata
  • 1 praf de copt
  • coaja de portocale
  • esenta de rom

Glazura

  • 8 linguri de zahar
  • 2 linguri cacao
  • 10 linguri apa
  • 1 lingurita margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Ouale le mixam cu zaharul pana isi dubleaza volumul,adaugam treptat uleiul si mixam pana devine ca o crema.

Adaugam laptele,faina amestecata cu praful de copt,cacao,nuca macinata,coaja de portocale,esenta si amestecam cu o paleta cu miscari usoare pana se incorporeaza totul.

Turnam compozitia intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Dam la cuptorul incalzit cca 35 min pana trece testul cu scobitoarea.

O lasam sa se raceasca in tava.

Glazura-intr-un ibric adaugam toate ingredientele si punem pe foc mic pana se ingroasa ca un sirop si se topeste margarina.

Turnam siropul peste negresa taiata felii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Ștrudel de post cu ciuperci - Crocant și savuros

pe 07.03 la 15:19

Prăjitură de post cu afine și lămâie - Deliciu pufos și aromat

pe 07.03 la 14:38

Tocăniță de năut - Rețeta gustoasă de post

pe 07.03 la 11:02

Mucenici muntenești tradiționali – Rețetă simplă și delicioasă

pe 06.03 la 10:19

Guacamole - Pate de avocado, delicios si foarte racoritor

de vasimur 4

pe 05.03 la 17:49

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Constelatialeu

1180 puncte

mirela0911

1000 puncte

Rocsi

418 puncte

vasimur

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Briose negrese