Negresa

de Pushaa in Prajituri, 14 Dec 2013 | 6575 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 3 cani de faina
  • 1/2 cana ulei
  • 1 cana zahar
  • 1 1/2 cana apa minerala
  • 4 linguri de gem
  • 3 linguri cacao
  • 1 pliculet praf de copt
  • 1 praf de sare
  • 1 pliculet zahar vanilat
  • Glazura
  • 1 pahar zahar
  • 1pahar apa (100 ml)
  • 1 lingura cacao
  • putin zahar vanilat
  • nuca de cocos pentru ornat
Portii: 10
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa:

Se amesteca faina cu praful de copt, sarea, zaharul, zahar vanilat, cacao. Apoi se pun cele 4 linguri de gem, uleiul si apa minerala. Amestecati bine pana se topeste zaharul. Turnati aluatul intr-o tava mai adanca tapetata cu hartie de copt. Puneti tava la cuptor pentru 35-40 minute.

Pentru glazura se fierbe apa cu zaharul pana devine un sirop lipicios. Apoi adaugam cacao si zaharul vanilat.

Turnati glazura calduta peste prajitura rece si presarati deasupra nuca de cocos.

TIPS-URI

1

Pentru ca glazura sa iasa mai fina puteti sa adaugati cateva patratele de ciocolata amaruie.

2

Nu deschideti cuptorul in primele 20 minute pentru a nu se lasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (13)

RuxyRux 1

16.12.2013, 12:28

Deliciu total!

elenasava 1

17.12.2013, 14:40

si gemul...???

Pushaa 1

17.12.2013, 15:07

am pus si gemul, scuze...uitasem de el

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

pe 30.05 la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

pe 30.05 la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

pe 30.05 la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu prune si ciocolata