Negresa cu aroma de portocale

de Angelina_Elena in Prajituri, 16 Noi 2012 | 10349 vizualizari

 

By Dia(conta)! Multumesc frumos draga mea, e foarte buna!:-*>:D

 

INGREDIENTE

Blat:
  • 250 g unt
  • 250 g faina
  • 180 g zahar
  • 100 g ciocolata neagra
  • 4 oua
  • 2 linguri cacao
  • 2 linguri nesquik
  • 1 lingura esenta de portocale Dr. Oetker
  • 1 plic praf de copt
  • 1 praf de sare
In plus:
  • patratele de ciocolata Kandia cu portocala si scortisoara
  • 50 g ciocolata neagra
  • 1 lingura lapte
Portii: -
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu aroma de portocale:

Untul, ciocolata rupta bucatele, zaharul si cacaua le punem intr-un vas pe baie de aburi sa se topeasca. Nu trebuie sa fiarba.

Lasam amestecul sa se raceasca putin, dupa care punem esenta de portocale galbenusurile unul cate unul, mixand bine dupa fiecare.

Punem apoi faina cernuta cu praful de copt.

Albusurile se bat spuma cu un praf de sare, apoi le incorporat in restul compozitiei amestecând usor cu o spatula.

Tapetam o tava cu hartie de copt si putin ulei, apoi turnam compozitia.

Se da tava la cuptorul preincalzit pentru 30 de minute.

Dupa ce s-a racit blatul,am topit pe baie de aburi ciocolata impreuna cu laptele.

Apoi punem cate o jumatate de lingurita de ciocolata peste fiecare cub de prajitura, apoi asezam deasupra fiecaru-i patratel de negresa cate un patratel de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu aroma de portocale" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - omleta spaniola simpla si gustoasa

de vasimur 4

ieri la 15:54

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

Coșulețe din lipie cu brânză și mărar - Gustarea rapidă și ușoară

pe 03.07 la 18:00

Supă rece de castraveți - Răcoritoare și plină de savoare

pe 03.07 la 09:48

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

MotanLaOale

1049 puncte

mirela0911

1000 puncte

Gherca Daniela

1000 puncte

RODIMUR

222 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de mere caramelizate