Negresa cu cafea

de MonaMimi in Prajituri, 8 Mai 2012 | 4781 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 195 g unt
  • 320 g zahar
  • 100 ml lapte
  • 6 oua
  • 255 g faina
  • 1 praf de copt
  • 1/2 lingurita de bicarbonat
  • 2 linguri de ness
  • 1 plic zahar vanilat
  • 1 fiola esenta de vanilie
  • glazura:
  • 50 g unt
  • 6 linguri cu varf de zahar
  • 6 linguri de lapte
  • 5 linguri de cacao
  • 1 lingura cu varf de ness
  • pentru decor
  • 200 ml frisca lichida
  • capsuni
Portii: 18
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Mixam untul cu zaharul si esenta de vanilie pana se omogenizeaza, adaugam unul cate unul cele 6 oua. Dupa fiecare ou amestecam foarte bine. Amestecam faina cu praful de copt si bicarbonatul si le cernem. O adaugam treptat in crema de unt si amestecam bine. Dizolvam ness-ul in lapte si adaugam in aluat. Amestecam cu grija imediat ce este amestecata bine ne oprim pentru a nu iesi o prajitura gumoasa. Tapetam o tava de 25/30 cm cu hartie de copt, adaugam aluatul in tava si coacem in cuptorul preincalzit 20-25 minute.

Scoatem prajitura si o lasam la racit.

Pregatim glazura asa: intr-o cratita  mai mica punem untul cubulete impreuna cu zaharul, laptele, ness-ul si cacaoa. Le topim la fac mic pana ce glazura incepe sa devina putin cremoasa. O luam de pe foc si o lasam la racit pana este putin calduta. Acoperim prajitura cu glazura si lasam la frigider 1 ora. Decoram cu frisca si capsuni (se poate decora si cu alte fructe de sezon).

Este o prajitura foarte gustoasa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (17)

MonaMimi 1

11.05.2012, 17:20

ionela2682 eu asa am masurat, masuri luate dintr-o carte de bucate cand raman in pana de cantar folosesc aceste masuri cu lingura

ionela2682 1

12.05.2012, 09:56

NU am spus cu suparare fiecare procedeaza cum stie mai bine ....te pup..o zi frumoasa...

MonaMimi 1

12.05.2012, 16:53

si eu te pup nu sunt suparata

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

1103 puncte

Panacris

1014 puncte

RODIMUR

165 puncte

Rocsi

133 puncte

vasimur

126 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema mascarpone