Negresa cu cafea

de adriana65 in Prajituri, 27 Mar 2014 | 13932 vizualizari

 

Textura acestei prăjituri este minunată: umedă la interior, dulce atât cât trebuie şi cu o notă finală de aromă de cafea ce desăvîrşeşte gustul acestei prăjituri.

 

INGREDIENTE

  • Ingrediente pentru blat:
  • - 4 ouă
  • - 300 g zahăr tos
  • - 375 g făină
  • - 200 ml ulei
  • - 300 ml lapte
  • - 4 linguri cacao
  • - 1 linguriţă praf de copt
  • - 1 linguriţă extract de vanilie (opţional)
  • Ingrediente pentru sosul de cafea:
  • - 400 ml lapte
  • - 175 g zahăr tos
  • - 2 linguri cacaco
  • - 50 ml cafea turcească foarte concentrată
  • - 20 g unt

Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu cafea:

Se încălzeşte cuptorul la 180 de grade C.

In vasul mixerului, la viteză maximă, se bat ouăle întregi cu zahărul până devin spumoase. Se coboară viteza mixerului la o treaptă inferioară şi se adaugă jumătate din cantitatea de lapte şi ulei. 

Făina se amestecă cu cacaco şi praful de copt. Jumătate se adaugă în vasul mixerului.Se pune restul de lapte şi ulei apoi amestecul de făină cu cacaco. Se pune şi extractul de vanilie, se omogenizează .

Aluatul se pune într-o tavă de 26/25 cm tapetată cu hârtie de copt şi se dă la cuptor pentru 35 de minute (pentru siguranţă faceţi proba cu scobitoarea).

Intre timp se prepară sosul: toate ingredientele  se pun într-o crăticioară cu fund dublu şi se fierb la foc mic 10 minute. Se răcoreşte puţin apoi se repartizează încet, lingură cu lingură, pe suprafaţa prăjiturii.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu cafea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (27)

adriana65 1

03.06.2014, 18:08

Miriam,imi pare foarte rau ca nu ti-a placut prajitura. Prajitura aceasta este fara nuci, stafide, ciocolata. Asa este reteta. Glazura nu este glazura ci este un sos mai gros de cafea, asa cum se vede din poze si asa cum am precizat in continutul prajiturii.

tarasmariana 1

23.06.2014, 06:23

Rahela Velicu 1

17.06.2021, 14:39

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Borș de spanac dres cu smântână – Ușor, sănătos și delicios

ieri la 11:06

Chec cu lămâie și mac - Rețeta simplă pentru un desert pufos și aromat

pe 11.04 la 09:43

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

TOP
utilizatori

mihaelar63

1104 puncte

gaby_duceag

1000 puncte

Rocsi

250 puncte

UrsanMihaela

107 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post glazurata