Negresa cu crema de branza si merisoare

de Moni_alex in Dulciuri, 30 Oct 2015 | 3593 vizualizari

 

O negresa cremoasa si cu un gust deosebit

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat
  • 6 oua intregi
  • 400 g zahar tos
  • un varf de cutit de sare
  • 375 g unt cu min 80% grasime
  • 300 g ciocolata amaruie (min 40% cacao)
  • 300 g faina alba
  • 250 g nuci taiate bucati mai mari
  • Pentru crema
  • 300 g crema de branza natur (am luat Cavabel din Lidl)
  • 60 g unt moale
  • 150 g zahar pudra
  • extract de vanilie sau 2 plicuri de zahar vanilinat
  • Pentru ornare
  • 50 g ciocolata amaruie sau neagra topita
  • 50 g merisoare confiate
Portii: 25
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu crema de branza si merisoare:

 

Se rupe ciocolata bucatele si se pune intr-o cratita impreuna cu untul la foc mic de tot sau pe baie de aburi si se amesteca bine pana se topesc si amestecul devine lucios si omogen.se da la o parte si se lasa sa se raceasca putin.

Intre timp se sparg ouale intregi si se bat bine cu mixerul, se adauga praful de sare si zaharul tos si se bate in continuare pana compozitia s-a deschis la culoare si a crescut in volum. Apoi se toarna in fir subtire amestecul cald de unt si ciocolata topita si se mixeaza in continuare pana se obtine o compozitie omogena. Se adauga nucile si se mixeaza la viteza mica apoi se adauga faina cernuta si se amesteca usor pana se obtine un aluat neted si fluid.

Se tapeteaza o tava cu dimensiuni 20/30 cm cu hartie de copt si se toarna compozitia in ea (trebuie o tava cu peretii inalti deoarece negresa va creste la copt)

Se pune negresa la cuptorul incins la 180 C pentru 35-40 de minute. Se lasa la racit in tava in care s-a copt (este extrem de frageda si se poate rupe).

Pentru crema se pune in bolul mixerului crema de branza impreuna cu untul moale, zaharul pudra si extractul de vanilie si se amesteca bine pana iese o crema untoasa.

Se pune crema peste blatul racit, si se da la frigider 30 de minute ca sa se intareasca crema apoi se adauga merisoare pe toata suprafata prajiturii.

Intr-un vas mic se topeste ciocolata pe foc mic si se decoreaza prajitura cu ajutorul unei seringi formand suvite de ciocolata.

 

TIPS-URI

1

Daca vreti cantitate mai mica, reduceti la jumatate cantitatile

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu crema de branza si merisoare" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu mac și portocale - Desert aromat și delicios

ieri la 09:22

Brăduți dulci cu biscuiți și nucă - Desertul delicios perfect pentru sarbatori

pe 09.12 la 21:50

Ruladă de porc umplută cu cașcaval și bacon - Rețeta savuroasă și aromată

pe 09.12 la 09:44

Brăduț aperitiv cu cașcaval - Rețeta care te cucerește prin gust și aspect

pe 06.12 la 18:19

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1272 puncte

Panacris

1101 puncte

abstract01

324 puncte

 Merisor

300 puncte

Lau

Lau 9

251 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

DEGRESANT UNIVERSAL
PENTRU CASA TA
îți prezintă:
Rețete de Sărbători
Premii
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru cei care înscriu rețete
10X
Coșuri cu produse
Chanteclair
pentru autorii rețetelor
Mecanism concurs
1
Adaugă linkul rețetei favorite de Sărbători din bucataras.ro sau gustos.ro sau culinar.ro sau reteteculinare.ro
2
Lasă adresa de email să te contactăm în caz că ai câștigat
3
Intră în concurs pentru unul dintre premiile Chanteclair
Înscrie-te în concurs
 
RETETA RECOMANDATA
Bastonase de ciocolata pentru Craciun :)