NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA

de alinutza1983 in Prajituri, 17 Mar 2012 | 5986 vizualizari

 

Am imprumutat reteta de la Miha...mersi Miha draga!

 

INGREDIENTE

  • Pentru blat:
  • 200 g unt
  • 120 g zahar
  • 4 oua
  • 3 linguri cacao neagra
  • 2 linguri dulceata de mure
  • 150 g faina
  • 1 praf de copt
  • Pentru crema:
  • 200 g ciocolata amaruie
  • 200 ml smantana pentru frisca
  • 50 g unt de ciocolata
  • 2 linguri coniac
Portii: 8
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA:

1. Untul, topit la afoc mic pe aragz ( sau chiar in microunde) se pune intr-un bol, se lasa putin la topit, apoi se mixeaza, pana se incheaga din nou si rezulta un fel de spuma.

2.Apoi, separam albusurile de galbenusuri, iar galbenusurile le adaugam peste aceasta spuma de unt, unul cate unul, avand grija sa amestecam bine.

3. Adaugam in acest amestec faina si cacao amestecate ( si preferabil cernute), punem si dulceata si incorporam bine toate ingredientele.

4. In ultima faza, peste aluat punem si albusurile pe care le-am batut spuma cu un praf de sare.

5. Turnam aluatul intr-o tava tapetata si dam la copt, la foc mediu, circa 20 de minute.

6. Intre timp preparam crema de ciocolata, astfel: topim ciocolata cu untul si smantana, la foc mic. Omogenizam si lasam putin sa se racoreasca, apoi adaugam coniacul. Punem crema la congelator, 30 de minute.

7. Dupa ce crema s-a racit, cu ajutorul unui mixer, mixam foarte bine totul pana ce rezulta o spuma aerata de ciocolata.

8. Peste blatul racit intindem crema si presaram nuci copate si maruntite. De-li-cio-sa!

Daca ti-a placut reteta noastra "NEGRESA CU CREMA DE CIOCOLATA" nu uita sa-i faci un review.
RETETA RECOMANDATA
Negresa cu crema de marshmallow si glazura cu orez expandat