Negresa cu mere (de post)

de _Alina_ in Prajituri, 9 Dec 2013 | 10490 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • Blat
  • 350 g faina de grau
  • 30 g cacao
  • 270 ml lapte de nuci
  • 200 ml apa plata
  • 72 ml ulei floarea soarelui
  • 1/2 plic praf de copt
  • 100 g miez de nuca
  • 4 mere rosii mari (~500 g)
  • 1 lgt cu varf scortisoara macinata
  • Glazura:
  • 100 g ciocolata neagra (50% cacao)
  • 2 lgt ulei
  • Decor:
  • felii de clementina
  • zahar pudra
Portii: 16
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu mere (de post):

Cum procedam:

1. Preincalzim cuptorul la  190°.

2. Intr-un bol amestecam: faina cu cacaoa, praful de copt si scortisoara. Adaugam apoi ingredientele lichide, ulei, lapte de nuci, si apa, peste cele uscate si amestecam bine.

3. Dam merele pe razatoare (prin gaurile mari) si le incorporam in compozitie impreuna cu miezul de nuca. 

4. Punem compozitia intr-o tava cu dimensiunile 32 x 22 cm tapetata cu hartie de copt si introducem in cuptorul preincalzit timp de 50 minute. Oprim focul si lasam la racit in cuptor (daca avem timp).

5. Preparam glazura punand ciocolata rupta in bucati impreuna cu uleiul intr-o craticioara pe baie de aburi. Amestecam pana cand ciocolata se topeste.

6. Glazuram prajitura, o feliem, punem apoi cate o felie de clementina deasupra fiecarei bucati. Si servim cu mare pofta. :P

Enjoy!     

TIPS-URI

1

In locul laptelui de nuci puteti folosi lapte de soia, lapte de migdale sau apa plata.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu mere (de post)" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

Recomandari pentru tine si casa ta

Barista Max Espresso Machine

- 600 lei
2799.99 lei
2199.99 lei

Sandwich-Maker Panini

- 17 %
239.99 lei
199.99 lei

COMENTARII (20)

_Alina_ 1

10.12.2013, 09:48

Va multumesc!

Ina 1

10.12.2013, 20:48

super!

Valclaudia 1

11.12.2013, 18:17

bunatate!

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Biscuiți crăpați, cu lămâie - Delicioși și ușor de făcut

ieri la 16:01

Melcișori cu nucă și gem - Desertul rapid și delicios

ieri la 15:03

Bruschete cu brânzeturi - Gustarea perfectă pentru orice moment

ieri la 10:53

Ardei umpluți cu brânză, la cuptor - Rețeta simplă, rapidă și gustoasă

pe 29.05 la 10:19

Cartofi la cuptor cu ceapă caramelizată și feta - Rețeta delicioasă care te va cuceri

pe 28.05 la 09:04

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

oanapl

2140 puncte

Rocsi

1164 puncte

Panacris

243 puncte

abstract01

200 puncte

RODIMUR

129 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Brownie noisette cu ciocolata si zmeura