Negresa cu nuci, fistic si bezea

de divainbucatarie in Prajituri, 5 Mai 2011 | 12148 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 100 g unt
  • 200 g ciocolata
  • 4 oua
  • 3 albusuri pentru bezea
  • 200 g faina
  • 180 g zahar tos + 60 g zahar pentru bezea
  • 1 lingurita esenta vanilie
  • 1 lingurita coaja rasa de portocale
  • 50 g nuci si fistic tocate grosolan
  • 15 g fistic tocat pentru decor
  • 1 lingura praf de copt
  • 1 praf de sare
Portii: 12
Timp de preparare: sub 60 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci, fistic si bezea:

Topim ciocolata in bain-marie. La fel procedam si cu untul. Amestecam ouale cu zaharul pana devin cremoase. Adaugam untul, apoi ingredientele solide, esenta de vanilie, coaja de portocale, nucile si fisticul taiate mai mare. Amestecam cu o lingura pana se omogenizeaza compozitia. La sfarsit punem ciocolata topita, amestecand in continuare.

Turnam aluatul in tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem negresa in cuptorul preincalzit la 180°C timp de 20 de minute, apoi o scoatem si turnam bezeaua. Continuam sa coacem pana la 45 de minute.Lasam negresa sa se raceasca la temperatura camerei pe un grilaj.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci, fistic si bezea" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Sărățele cu brânză de burduf - Bune de nu te poți opri din mâncat

ieri la 08:48

Cornulețe cu alune de pădure, cremă de fistic și ciocolată - Fragede și delicioase

pe 08.12 la 10:44

Cotlet de porc în sos roze - Simplu, rapid și plin de savoare

pe 06.12 la 10:09

TOP
utilizatori

Adele

359 puncte

Sidy

203 puncte

MotanLaOale

169 puncte

miki_a

106 puncte

Valclaudia

103 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]