Negresa cu nuci si bezea

de diana_k in Prajituri, 15 Ian 2013 | 16476 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • blat:
  • 200 g ciocolata,
  • 200 g unt moale,
  • 200 g zahar,
  • 6 oua,
  • 1 vanilie,
  • 220 g faina,
  • 1 praf de copt,
  • 1 cana nuci taiate
  • bezea:
  • 6 albusuri,
  • 200 g zahar ,
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu nuci si bezea:

Ciocolata se taie marunt si se topeste pe baie de aburi. Untul se mixeaza cu zaharul, se adauga pe rand mixand dupa fiecare: ouale, vanilia si ciocolata. Faina cernuta se amesteca cu praful de copt si se pune in compozitia de mai sus. Se amesteca usor cu o paleta. Se toarna compozitia in tava mare tapetata cu hartie de copt. Se coace blatul la 180 de grade C, timp de 25 minute.

Intre timp albusurile se mixeaza cu zaharul pana se obtine o spuma densa ce nu curge. Se scoate blatul din cuptor (nu trebuie sa fie complet copt) si se  intinde spuma de albus peste el. Se lucreaza rapid. Se introduce din nou tava la cuptor la 150 degrade pana bezeaua devine aurie si s-a intarit. Se opreste cuptorul si se lasa prajitura sa se raceasca in el, astfel a doua zi se va forma pe ea mici bobite aurii ca de roua.

Se taie cu un cutit ascutit introdus din cand in cand intr-un pahar cu apa.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu nuci si bezea" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (18)

mamaieelena 1

16.01.2013, 09:57

gustoasa

Sim0na 1

16.01.2013, 12:51

ce bunatate!!!

nilgun 1

21.07.2013, 13:07

am facut si eu asa...dar pe atunci nu puneam retete pe bucataras si nu am poze

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Pulpe de pui pe pat de varza dulce

ieri la 14:48

Cum sa faci o casuta din turta dulce - un proiect delicios si creativ

pe 19.11 la 20:43

Omuleti din turta dulce - reteta delicioasa pentru sarbatori

pe 19.11 la 20:36

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negrese