Negresa cu ricotta si strugurei rosii

de Valclaudia in Prajituri, 30 Iun 2014 | 5666 vizualizari

 

reteta am preluat-o de la Ela, careia ii multumesc pentru inspiratie. Am modificat pe ici pe colo si a iesit o bunatate de prajitura la care va invit cu drag!

 

INGREDIENTE

Blat:

  • 150 gr. unt
  • 150 gr. ciocolata neagra
  • 3 linguri pudra de cacao
  • 180 gr. zahar
  • 2 oua
  • 100 ml lapte
  • 80 gr. faina alba

Crema:

  • 500 gr. ricotta
  • 200 gr. zahar pudra
  • 3 oua
  • 2 plicuri zahar vanilat
  • 200 ml iaurt gras
  • cca 200 gr. strugurei rosii proaspat culesi
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa cu ricotta si strugurei rosii:

Topim la foc mic intr-o craticioara untul cu ciocolata.

Intr-un castron de plastic turnam amesteculobtinut, adaugam ouale, pudra de cacao, zaharul si mixam la viteza medie pana se topeste zaharul.

Adaugam laptele in fir subtire, apoi faina in ploaie si mixam la viteza mica pana obtinem un amestec care curge.

Turnam amestecul obtinut in tava tapetata cu hartie de copt, dam tava in cuptorul preincalzit la 175 grade pentru 10 minute.

Intre timp mixam ricotta cu zaharul pudra si zaharul vanilat, adaugam ouale, apoi iaurtul gras si incorporam fructele in crema obtinuta, care de asemenea, curge usor.

Scoatem tava din cuptor, turnam crema peste blatul fierbinte, nivelam, dam din nou tava la cuptor pana se incheaga crema de branza (cca 35-40 minute).

Ultima perioada, cca 15 minute vom lasa usa cuptorului intredeschisa pentru a evita craparea suprafetei prajiturii.

Lasam la racit, portionam si servim.

Pofta buna!

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa cu ricotta si strugurei rosii" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prajitura cu mere si afine

de oanapl 7

ieri la 20:44

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Desert prajitura ''Seara tarziu''