Negresa de post

de Lau in Prajituri, 24 Feb 2012 | 13555 vizualizari

 

INGREDIENTE

  • 1,1/2 cana de zahar
  • 2 cani de apa
  • coaja portocala
  • 100 g nuca macinata
  • 4 linguri margarina cu varf
  • 1 praf de copt
  • 1 lingura cacao
  • faina
  • GLAZURA
  • 3 linguri de zahar
  • 7 linguri apa
  • 2 linguri cacao
  • 1 lingurita margarina
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Zaharul se topeste,se adauga 1 cana de apa si se pune din nou pe foc pana se dizolva complet.

Margarina se topeste intr-un ibric si se lasa la racit.

Se amesteca cacao,praful de copt,coaja de portocala,nuca,se adauga margarina,siropul de zahar caldut si restul de apa,se amesteca si se adauga faina cat sa iasa un aluat ca la chec.

Se da la cuptor pana trece testul cu scobitoarea.

Glazura-se amesteca toate ingredientele si se pun pe foc pana se topeste margarina.

Cand s-a racit prajitura se adauga glazura si se mai lasa cca 30 min dupa care se poate servi.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (29)

Lau 1

27.02.2012, 08:13

nadina73 1

27.02.2012, 10:46

Ce cantitate de nuca se pune?Nu ai specificat la ingrediante doar la modu de preparare.

Lau 1

27.02.2012, 12:57

nadina am scris 100 g am pus eu

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Salată de dovlecei cu nuci - Rețeta simplă și savuroasă

ieri la 08:14

Tortilla cu cartofi si ceapa, la tigaie - Reteta gustoasa de omleta spaniola

de vasimur 4

pe 05.07 la 15:54

Pilaf cu spanac - Rețeta simplă și gustoasă de post

pe 05.07 la 10:25

Salată de morcovi cu castraveți - Proaspătă, răcoritoare și energizantă

pe 04.07 la 09:36

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

Rocsi

1310 puncte

vasimur

1198 puncte

mirela0911

1000 puncte

mihaelar63

211 puncte

RODIMUR

162 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa cu glazura de ciocolata si nuci caramelizate