Negresa de post

de marianascarlat in Prajituri, 21 Mar 2013 | 6994 vizualizari

 

Ca sa nu mai caut prin dulapuri ceva dulce aseara am facut o negresa de post.
Desi am multe variante pentru reteta de negresa de post cea mai buna mi se pare a fi asta inspirata de la Laura Sava.

 

INGREDIENTE

  • - 1 cana zahar
  • - 1 cana apa
  • - 1/2 cana ulei
  • - 4-5 linguri cu gem sau dulceata (eu am pus dulceata de gutui)
  • - 3 linguri cacao,
  • - o mana nuci pisate (sau cocos daca nu aveti nuci)
  • - o lingurita rasa de praf de copt
  • - 2 cani faina
  • - stafide (sau mere, prune, caise uscate)
  • - arome
Portii: -
Timp de preparare: sub 90 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un castron sau lighenas se pun toate ingredientele, se amesteca pana sa obtine o crema si se pune in tava de 25/30 cm unsa si tapetata cu faina sau cu hartie de copt. Se pune tava la cuptorul incins inainte la 180 de grade. Se coace la foc potrivit 30-35 de minute.

Cand este coapta( se face si proba cu scobitoarea) se poate presara pe deasupra nuca, ciocolata de post sau orice altceva va trece prin cap. Eu am pus ornamente colorate.

Se taie cand s-a racit.

Daca vreti sa faceti prajitura intr-o tava mai mare trebuie sa dublati reteta.E delicioasa!

TIPS-URI

1

cui nu-i place praful de copt poate sa puna bicarbonat stins cu zeama de lamaie.

2

Ca arome puteti pune vanilie sau rom, esenta de portocale, coaja rasa de lamaie sau esenta de lamaie.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.

RETETA IN IMAGINI

COMENTARII (9)

Bya Ralu 1

21.03.2013, 15:14

bun

marianascarlat 1

21.03.2013, 15:34

E foarte buna si pufoasa! Multumesc pentru comentarii!

Mihaela11_jo 1

21.03.2013, 23:57

Foarte apetisanta

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Plăcintă grecească cu oregano și mentă  - Rețeta savuroasă și ușor de pregătit

pe 22.11 la 16:33

Tort de morcovi cu nuci pecan - Desertul care te va cuceri prin savoare și aromă

pe 22.11 la 16:03

Salată caldă cu lipie crocantă - Rețeta simplă și gustoasă

pe 22.11 la 12:08

Prăjitură turnată cu mere - Desertul rapid și gustos

pe 21.11 la 10:51

TOP
utilizatori

Caty

2052 puncte

Rocsi

1250 puncte

vasimur

1198 puncte

oanapl

1103 puncte

mirela0911

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Placinta intinsa cu dovleac