Negresa de post

de Valyvalentyna in Prajituri, 29 Mar 2014 | 3842 vizualizari

 

Am facut aceasta prajitura de post si a iesit super de buna...nu a mai ramas nimik..!!

 

INGREDIENTE

  • 420 gr faina,
  • 300 gr zahar,
  • 500 ml apa sau cafea,
  • 120 ml de ulei,
  • 60 de gr cacao,
  • 2 lingurite rase de bicarbonat de sodiu,
  • 1 lingura de otet,
  • 1 praf de sare
  • 1 esenta de vanilie.
Portii: -
Timp de preparare: sub 30 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Turnam faina intr un bol incapator,iar peste faina punem zaharul, cacaoa  si bicarbonatul si sare si cu un tel amestecam bine ingrendientele uscate. Turnam apa sau cafeaua, uleiul, punem si esenta, apoi lingura de otet si amestecam foarte bine totul, cat sa combinam ingrndientele solide cu cele lichide. Trebuie sa fie un aluat care curge. Transferam aluatul intr o tava tapetata cu hartie de copt si o bagam la cuptor pt 30-40 de minute {puteti face testul cu scobitoarea} la 175 grade

Dupa ce este gata o puteti pudra cu zahar pudra sau nuca de cocos. 

TIPS-URI

1

Se taie cand e rece alt fel riscati sa se sfarame. { puteti sa o faceti si cu lapte in loc de apa } in cazul in care nu se tine post.

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Crema de zahăr ars - Deliciu fin și aromat

ieri la 11:52

Plăcintă cu brânză sărată - Rețeta super rapidă și gustoasă

ieri la 09:21

Dovlecei umpluți cu brânzeturi - Gustarea rapidă și delicioasă

pe 22.05 la 09:55

Cartofi noi, cu usturoi și parmezan - Garnitura plină de savoare și aromă

pe 21.05 la 10:32

La Multi Ani,
Sărbătoriților de astăzi

TOP
utilizatori

RODIMUR

1193 puncte

mirela0911

1000 puncte

vasimur

215 puncte

Valclaudia

200 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresa de post