Negresa de post

de Andreea Baraboi in Prajituri, 21 Mai 2014 | 4689 vizualizari

 

Cum anul acesta Sarbatoarea Imparatilor Constantin si Elena cade intr-o zi de post asa ca m-am gandit la o negresa sa fie pe gustul tuturor. Aceasta prajitura i-am daruit-o bunicii mele sa mearga la biserica si sa o sfinteasca.

 

INGREDIENTE

  • 2pahare de 300 ml suc de piersici
  • zahar 2 pahare
  • ulei floarea soarelui 1 pahar
  • gem de casa 8 linguri
  • 2 lingurite praf de copt
  • cacao 6 lingurite
  • stafide 200 g
  • faina alba 4 pahare
  • zahar pudra pt glazura
Portii: 30
Timp de preparare: sub 15 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Negresa de post:

Intr-un vas punem zaharul, sucul de piersici si uleiul si batem cu mixerul  pana ce se topesc granulele de zahar sa fim siguri ca e  topit, in alt vas punem  faina ,cacaoa si praful de copt si amestecam bine dupa care le incorporam in compozitia cu zaharul .

Se adauga putin cate putin  ca sa nu faca cocoloase. Adaugam gemul de casa si  amestecam bine dupa care urmeaza stafidele si amestecam bine de tot,

Intr-o tava de cuptor mare, unsa si tapetata cu faina varsam compozitia si la cuptorul preincalzit o lasam 40 min,

O lasam sa se raceasca si o putem decora cu zaharul pudra , apoi  o putem taia si aseza pe platou. 

Daca ti-a placut reteta noastra "Negresa de post" nu uita sa-i faci un review.
Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

Prăjitură cu morcovi și nuci - Deliciu aromat și pufos

pe 10.04 la 18:06

Pască fără aluat - Rețeta simplă și delicioasă pentru Paște

pe 10.04 la 10:56

Friptură de pui cu leurdă - Rețeta gustoasă și ușor de făcut

pe 09.04 la 08:39

Chec aperitiv - Rețeta savuroasă și sățioasă

pe 09.04 la 08:34

TOP
utilizatori

Valclaudia

1200 puncte

oanapl

1155 puncte

Rocsi

248 puncte

Gherca Daniela

205 puncte

mena29

100 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

RETETA RECOMANDATA
Negresă cu piersici, merișoare, glazură de ciocolată și nucă